Lăzăroiu, despre dosarul Microsoft: După alegeri se dezleagă dulăii democraţiei parlamentare

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

După ce marţi presa vuia despre megadosarul Microsoft şi erau vehiculate, pe lângă cei nouă foşti miniştri acuzaţi de corupţie, nume grele precum Victor Ponta, Adrian Năstase, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a precizat că, de acum încolo, "nu mai e de joacă, e care pe care - clasa politică sau DNA".

"De azi nu mai e de joacă. E care pe care. Clasa politică sau DNA. Acum e campanie şi se abţin toţi, dar, după alegeri, se dezleagă dulăii democraţiei parlamentare. Având în vedere amploarea dosarului Microsoft (din ce se aude în târg mai sunt şi alte nume) la anul, prin martie, toate partidele, repet, toate partidele îşi vor da mâna să tragă obloanele la DNA. Ce vor spune partenerii occidentali? Păi nu vor spune nimic, pentru că nu poţi să te pui cu toate partidele. Au şi ei nevoie de un interlocutor în opoziţie ca să zică ceva", a declarat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial susţine că intrarea în vacanţă parlamentară a senatorilor în perioada campaniei electorale este doar un semn a ceea ce va urma.

"Poate că voi nu vă mai amintiţi, dar eu n-am uitat. Am zis undeva prin august că o să se vadă curând blatul între partidele politice. Închiderea Senatului pentru a bloca începerea urmăririi unor foşti miniştri e doar un semn. Mai vin şi alţii, staţi liniştiţi. Mai e şi EADS", a adăugat Lăzăroiu.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit vineri scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme ca să obţină contracte cu statul.

Foştii miniştri vizaţi de DNA sunt: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu. De marţi, în presă au fost vehiculate alte nume grele implicate în dosar, printre care şi Adrian Năstase, Victor Ponta, omul de afaceri Dorin Cocoş, precum şi edilul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În ceea ce priveşte dosarul EADS, la care făcea referire Lăzăroiu, mita se ridică undeva la 100 de milioane de euro şi sunt implicaţi, printre alţi, şi Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Dana Năstase, Remus Truică şi Eugen Bejinariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne