Breaking News. Biroul de presă al Guvernului: chinezii primiţi în Guvern, Epoch Times dat afară

Ministerul Dezoltării a cerut Biroului de presă al Guvernului să nu permită accesul jurnaliştilor Epoch Times la evenimentele generate de vizita delegaţiei chineze. 25 septembrie 2014
Ministerul Dezoltării a cerut Biroului de presă al Guvernului să nu permită accesul jurnaliştilor Epoch Times la evenimentele generate de vizita delegaţiei chineze. 25 septembrie 2014 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Reporterilor Epoch Times, singura publicaţie din România care transmite sistematic rapoarte şi analize ale situaţiei politice din China, le-a fost interzis joi accesul în clădirea Guvernului în timpul vizitei delegaţiei chineze condusă de vicepremierul Zhang Gaoli. Deşi reporterii noştri aveau acreditare la Guvern, Biroul de Presă al Guvernului nu le-a permis intrarea la eveniment.

Unul dintre jurnaliştii căruia i s-a refuzat intrarea la Guvern, Adrian Sturdza, este membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România (AZIR), care este membră a Association of European Journalists (AEJ).

Potrivit desfăşurătorului întâlnirii, momentele la care presa are acces erau programate pentru ora 10.30 pentru oportunităţi de imagine; la ora 11.30 poza de grup, precum şi la ora 13.30, pentru conferinţa de presă a viceprim-ministrului Liviu Dragnea (Palatul Victoria, sala de conferinţe).

Când reporterii Epoch Times au ajuns la Guvern înainte de ora 10:00, dl Tudor Anghel de la Biroul de Presă al Guvernului a ieşit afară şi i-a informat că, deşi ştie că Epoch Times are acreditări permanente la Guvern, nu-i poate lăsa să intre din cauza directivelor date de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este pentru a doua oară când Epoch Times România nu este primită la întrevederile cu oficialităţile chineze aflate în vizită în România.

Astfel în noiembrie 2013, publicaţia noastră nu a fost primită în Parlamentul României în timpul vizitei delegaţiei chineze, tot de către Biroul de Presă al Guvernului, care ne-a informat că nu ne putea da acreditările, pentru că nu avea acordul SPP-ului (!?).

Liderul delegaţiei chineze care vine în România, suspectat de tortură şi genocid

Cu ocazia vizitei delegaţiei chineze în România, Liviu Dragnea îl primeşte joi, 25 septembrie, de la ora 10.30, la Palatul Victoria, pe vicepremierul chinez Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic Central al Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chinez, care a sosit în România ieri.

Prim-vicepremierul Zhang Gaoli este un apropiat al lui Jiang Zemin (pe numele căruia a fost oficial emis un mandat de arestare în Spania, în februarie 2014) şi a participat activ în persecutarea practicanţilor Falun Gong, fiind suspectat de genocid, tortură şi crime împotriva umanităţii.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se află acum sub investigaţia WOIPFG (www.upholdjustice.org/node/256).

În timpul mandatului său de secretar-adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, precum şi din municipiul Tianjin, Zhang Gaoli a organizat câteva campanii dure pentru a pune în aplicare politica de eradicare a Falun Gong, desfăşurată la nivel naţional şi începută în 1999 de liderul comunist al momentului, Jiang Zemin, cauzând astfel decesul a zeci de mii de practicanţi Falun Gong şi întemniţarea şi torturarea altor zeci de milioane.

Recent, pe 28 august 2014, într-o vizită asemănătoare a lui Zhang Gaoli la Praga, poliţia a arestat un oficial al Ambasadei Chineze şi doi membri ai grupului organizat de Ambasada Chineză, ce întâmpina delegaţia chineză, ca urmare a agresării de către aceştia a practicanţilor Falun Gong care se aflau în faţa Castelului din Praga. Practicanţii protestau paşnic prin afişarea de bannere ce descriau torturile aplicate de către regimul chinez practicanţilor din China şi strângeau semnături pentru oprirea persecuţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne