Băsescu contraatacă: "Antena 3 şi România TV sunt expresia profundă a mizeriei în jurnalism"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică dur televiziunile "prietene" (premierului Ponta), care l-au acuzat că ar avea firme şi conturi în străinătate.

Prin intermediul unei postări pe contul de Facebook, fostul şef al ţării a respins acuzaţiile aduse de televiziunile patronate de Dan Voiculescu, închis pentru fapte de corupţie şi Sebastian Ghiţă, cel care a cutreierat cu premierul Ponta cluburile din Dubai, catalogându-le drept minciună şi defăimare:

"Antena 3 şi RomâniaTV sunt, în opinia mea, expresia profundă a mizeriei în jurnalism. Să sugerezi că aş avea firme înregistrate în Panama reprezintă o minciună. Declar pentru orice român interesat că nu am avut niciodată şi nici nu am firme sau conturi bancare în străinătate. Faptul că tandemul Antena 3/RomâniaTV duce o campanie furibundă de denigrare împotriva mea, îmi arată că v-au deranjat cumplit procesele de instaurare a statului de drept care au avut loc în ultimii 10 ani şi care, după cum constataţi, sunt greu de întors. Patronii voştri, Voiculescu şi Ghiţă şi-au dorit ca România să fie a lor iar eu "le-am luat-o'' lor şi altora ca ei şi am lăsat-o românilor la terminarea celui de al doilea mandat. Voi, (A3 şi RTV) puteţi continua campaniile micinoase împotriva mea, a familiei mele şi a acelora care au avut curajul să mă sprijine până la sfîrşit de mandat, dar niciodată nu veţi mai putea aduce ţara la cheremul unora de teapă lui Voiculescu sau Ghiţă", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Atacurile posturilor TV citate la adresa lui Traian Băsescu vine în contextul uriaşului scandal legat de arestarea Elenei Udrea. Mai merită reamintit că Udrea l-a băgat pe Sebastian Ghiţă "în aceeaşi oală" cu actualul şef al SRI, Florian Coldea, susţinând că cel de al doilea i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru a-i susţine televiziunea, România TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.