Băsescu, discurs în Parlamentul European: Se ştie dar nu se vorbeşte! UE a devenit tot mai puţin relevantă

Traian Băsescu în Parlamentul European de la Strasbourg
Traian Băsescu în Parlamentul European de la Strasbourg (Facebook)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, în Parlamentul European de la Strasbourg, că UE trebuie să ia măsuri pentru a deveni un “pol de putere” alături de supraputeri precum SUA, Rusia şi China.

În timpul intervenţiei sale în Parlamentul European, Băsescu a afirmat că se ştie dar nu se vorbeşte de faptul că, în ultimii ani, “Uniunea Europeană a devenit tot mai puţin relevantă în politica externă globală şi în participarea la deciziile care influenţează lumea”.

În consecinţă, pentru ca blocul să intre în liga unor superputeri precum SUA, China şi Federaţia Rusă, europarlamentarul a solicitat “lansarea în Parlamentul European, în AFET şi în Comisia Europeană, a unei dezbateri cu privire la soluţiile prin care Uniunea Europeană să devină un pol de putere globală”.

Băsescu a avertizat că, prin neatingerea acestui obiectiv, “Uniunea Europeană riscă să devină o zonă care preia efectele globalizării şi nu o putere economică şi politică care participă la deciziile privind evoluţiile globalizării”.

De altfel, fostul şef de stat a conchis că “cei 500 milioane de europeni au nevoie de o Uniune care pe plan extern are o ‘voce unică’”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne