Băsescu: Dragnea, tu pricepi? Nu desemnarea doamnei Shhaideh e marea problemă, ci soţul domniei sale

Dacă ar fi în locul preşedintelui Klaus Iohannis, Traian Băsescu l-ar chema "oficial şi urgent" la Cotroceni pe liderul PSD Liviu Dragnea şi i-ar solicita "ferm" o altă nominalizare pentru funcţia de premier "care să îndepărteze orice risc şi suspiciune".
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Nu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh în funcţia de prim-ministru al României de către PSD este marea problemă, ci soţul său, sirianul Akram Shhaideh, simpatizant deschis al organizaţiei teroriste Hezbollah şi al regimului Bashar al-Assad, a atras atenţia fostul preşedinte Traian Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Dragnea tu pricepi? Nu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh este marea problemă, ci soţul domniei sale. În locul Preşedintelui Iohannis te-aş chema oficial şi urgent la Cotroceni şi ţi-aş solicita ferm o altă nominalizare care să îndepărteze orice risc şi suspiciune, garantându-ţi că recunosc dreptul alianţei PSD-ALDE-UDMR de a propune candidatul la funcţia de Prim-ministru", a declarat Traian Băsescu.

Iar dacă Dragnea nu pricepe, responsabilitatea politică a preşedintelui Klaus Iohannis (şi nu a SRI) este maximă, în opinia liderului PMP, care consideră că respingerea propunerii este obligatorie.

"Tu pricepi Dragnea? PS: Dacă Dragnea este sincer când susţine că vrea rapid instalarea guvernului, trebuie să colaboreze cu Preşedintele. Altfel, totul este o demagogie care vizează amânarea măsurilor propuse de PSD", a adăugat Traian Băsescu.