Băsescu nu are ce discuta cu Ponta, pentru că „diferenţa dintre ei este prea mare”

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat, miercuri, în termeni extrem de duri pe premierul Victor Ponta, pentru decizia acestuia de a înfiinţa o comisie care va viza implicarea unor instituţii publice în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, cu referire la "Cazul Călăraşi".

Fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a achiziţionat recent un teren agricol de 290 de hectare în zona localităţii Nana, judeţul Călăraşi, beneficiind de sfaturile consilierului prezidenţial Adrian Rădulescu.

Declaraţiile preşedintelui au vizat „atacul nedemn al unui premier care are un titlu ştiinţific dobândit prin plagiat, a unui premier care minte, a unui premier care are problemele bugetului, a unui premier care are mii de oameni în stradă şi care se ocupă de o bătălie mică cu fiica preşedintelui care nu este angajată politic. Ce-i pot spune lui Victor Viorel Ponta, plagiator mic şi mincinos: Ponta, dacă vrei să ai dispute politice vino să discutăm public noi doi. Las-o pe fiica mea în pace”.

Întrebat dacă mai continuă colaborarea cu premierul, şeful statului a explicat: „Avem Constituţie, avem legi. Pentru o problemă personală nu o să întrerup legăturile instituţionale. Dar rostul este să vedem cât este de mic un om care ar trebui să fie mare. Sau măcar puţin mai mare decât se arată”.

Jurnaliştii au vrut să ştie dacă va exista o confruntare publică între el şi premier în viitor, moment în care Traian Băsescu a început să explice diferenţa uriaşă dintre el şi Ponta, acesta fiind şi motivul pentru care o astfel de discuţie nu îşi are rostul.

„Eu nu pot discuta cu un om care şi-a clădit cariera pe furt intelectual, nu am ce să discut cu el. Un om care a fost un procuror mediocru, eu am fost un comandant de navă de vârf, profesional, am fost un vârf în meseria mea şi recunoscut ca atare. Deci nu ne leagă prea multe. El a plagiat, eu am muncit. El a fost un mediocru, eu am fost un vârf profesional. El minte, eu am curaj să le spun românilor când sunt vremuri grele.

Mă gândesc de multe ori ce ar fi fost dacă Ponta ar fi trebuit să anunţe măsuri de austeritate la un moment dat, slavă Domnului că am fost câţiva politicieni care nu am avut nici educaţia, nici caracterul lui Victor Ponta, care la momentul potrivit am făcut ce a trebuit pentru ţară, asumându-ne acest lucru şi regretându-l în acelaşi timp, dar l-am făcut. Deci nu am ce să discut. E prea mare diferenţa între noi”, a fost replica preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne