Băsescu pune tunurile pe Procurorul General: Face un joc politic murdar. O să îi fac plângere penală

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, s-ar putea trezi cu o plângere penală pe numele lui pentru abuz în serviciu.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu este extrem de nemulţumit de prestaţia procurorului general interimar Bogdan Licu şi ameninţă că îi va face o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că este implicat într-un "un joc politic murdar".

"Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta e funcţia pe care a deţinut-o şi pe care l-am numit, după ce s-a procopsit cu un plagiat făcut la şcoala lui Oprea, ce şi-a zis, că vrea să rămână în continuare prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic faţă de noul procuror general care va veni. (...)

Un om face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu. (...) Totul are o limită, iar ce fac aceşti procurori cu un fost preşedinte nu-l afectează atât pe fostul preşedinte, dar imaginea ţării este jalnică şi nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică şi lor. Nu au la discreţie destine de oameni doar pentru că sunt procurori", a declarat Traian Băsescu, la TVR 1, citat de Agerpres

Întrebat dacă are de gând să reacţioneze în vreun fel, fostul preşedinte a anunţat că în mod categoric va face ceva pentru că sunt "tergiversate" nişte dosare care sunt "nişte falsuri".

Concret, Traian Băsescu susţine că va face plângeri penale. "Şi ei pot fi acuzaţi de corupţie. Spre exemplu, Licu acum urmăreşte un post, să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Categoric îi voi face (plângere — n.r.) pentru ca procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când e vorba de fostul preşedinte al României are aprobarea şefilor instituţiei".

"Au redeschis toate aceste dosare încă din prima parte a anului 2015, dosare cu reclamaţii numai de la oamenii lui Voiculescu. Care este explicaţia de nu m-a chemat nimeni până acum? Poate n-a fost nevoie să mă cheme. Foarte bine, dar, fraţilor, închideţi dosarele, pentru că mie îmi luaţi nişte drepturi. Eu, spre exemplu, acum, ca suspect nu am dreptul să port armă, iar eu am în mod legitim drept de port armă. Pentru ce mi-l ia un procuror că-şi face el jocul pentru scaunul lui?", a precizat Traian Băsescu, adăugând că dosarul Căşuneanu, în care este acuzat de spălare de bani, este "o altă mizerie a Parchetului General".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne