Băsescu: S-a declanşat o luptă crâncenă între magistraţi şi politicieni. Miza fiecărei părţi - puterea

Fostul preşedinte Traian Băsescu intervine în scandalul momentului declanşat de intenţia Guvernului Grindeanu de a opera modificări semnificative în justiţie prin ordonanţe de urgenţă.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

În aceste zile, s-a declanşat o luptă crâncenă între magistraţi, în mod deosebit procurori, şi politicieni iar miza fiecărei părţi este puterea, a opinat vineri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PMP Traian Băsescu.

"Nu va duce nicăieri o astfel de bătălie decât poate la decredibilizarea unora sau a altora ori a ambilor combatanţi. Ce este drept este că Guvernul şi Parlamentul au responsabilitatea constituţională a politicii penale, în timp ce magistraţii au obligaţia implementării acestei politici. În acelaşi timp, magistraţii au dreptate atunci când susţin că proiectele Guvernului sunt prost făcute şi, mai ales, făcute cu dedicaţie", a precizat Băsescu.

Cert este că, potrivit fostului preşedinte al României, şi la unii, şi la alţii, se văd aproape transparent interesele.

"Magistraţii vor să-i ţină în lesă pe politicieni arătându-le cătuşele şi porţile închisorilor cu ani grei de puşcărie, în timp ce politicienii vor să-şi scoată din puşcării o anume clientelă politică. Înţeleg bine miza fiecărei părţi: puterea", a subliniat Băsescu.

Soluţia este una singură, consideră liderul PMP: dialogul cinstit între cele două puteri, bazat strict pe standarde europene, pe deschidere către un stat de drept funcţional, care pleacă de la premisa că esenţa democraţiei înseamnă respectarea drepturilor fundamentale, pe de o parte, iar, pe de altă parte, respectarea principiului că nimeni nu este mai presus de lege.

"Iar, în această dispută, trebuie avut în vedere un lucru pe care se sprijină sistemul de drept al statelor democratice civilizate şi anume acela că orice om are dreptul la o a doua şansă (mai ales dacă acoperă dauna). Voi faceţi cum vreţi, eu vă spun doar o părere...", a adăugat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne