Băsescu: Ticăloşii care au gestionat tragedia de la Colectiv au ştiut realitatea spitalelor noastre

Ticăloşii din sănătate au conservat un sistem depăşit, dar convenabil lor, cu preţul vieţii a mii de români, acuză Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Într-o nouă postare pe reţeaua de socializare, intitulată "Ticăloşii din sănătate", fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la informaţia apărută în presă despre moartea a 13 tineri, care nu şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor de la Colectiv, ci de septicemie din cauza infecţiilor din spitale [infecţii nosocomiale].

Fostul lider de la Cotroceni susţine că, în timpul mandatului, mi-am dat seama că sistemul de sănătate este aproape de dezastru aşa că a cerut unei comisii de mari specialişti români, condusă de Prof.Dr. Cristian Vlădescu, să facă un Raport Diagnostic şi apoi o nouă lege a sănătăţii care să creeze competiţie, control al cheltuielilor şi acces al finanţărilor private. Raportul comisiei a fost gata în 2009, iar legea a fost gata la sfârşitul anului 2011.

"În Raportul Comisiei, la pagina 34 este scris: "Infecţiile nosocomiale revin periodic, cu consecinţe care merg pînă la decesul pacienţilor şi în special al celor mai sensibili (ex. arşi), nou născuţi şi vîrstnici". Sunt mii de oameni care mor anual în spitale din cauza acestor infecţii, iar ticăloşii care au gestionat tragedia de la Colectiv au ştiut realitatea spitalelor noastre.

Iar, despre lege, ce să mai vorbim. Sistemul mafiot din sănătate şi-a găsit exponenţii cu care să stîrnească mânia poporului împotriva legii. Recunosc, au cîştigat atunci, în ianuarie 2012, şi au îngropat noua lege a sănătăţii. Reţineţi, ticăloşilor, aţi îngropat legea sănătăţii şi aţi conservat un sistem depăşit, dar convenabil vouă cu preţul vieţii a mii de români. Pentru asta, v-aş judeca", a precizat fostul şef de stat.

Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că declaraţiile sale nu îi vizează pe medicii care muncesc eroic în spitale, ci la cei care administrează sănătatea.