Băsescu: „Vă cer să anunţaţi că România nu primeşte niciun migrant pe criteriul cotelor”

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

La scurtă vreme de la încheierea Consiliului European de toamnă, eveniment la care a participat şi Klaus Iohannis, fostul preşedinte Băsescu a adresat, pe Facebook, un mesaj către Iohannis şi Ponta, cerându-le să anunţe public că ţara noastră nu primeşte niciun refugiat pe criteriul cotelor:

„Domnule Iohannis, domnule Ponta,

Am văzut concluziile Consiliului European din 15 octombrie.
Vă cer public să anunţaţi că România nu primeşte niciun refugiat, niciun migrant pe criteriul cotelor. Asta dacă aveţi o minimă demnitate şi respect pentru interesele României”, a scris fostul preşedinte pe Facebook.

Potrivit B1 Tv, în concluziile CE se arată că un răspuns la afluxul de refugiaţi în Europa ar fi ca „statele membre să răspundă apelurilor la expertiză din partea Frontex şi EASO pentru activităţile echipelor de sprijin pentru gestionarea migraţiei din zonele în care există puncte de acces (hotspots) şi furnizând toate resursele necesare”, dar şi „continuarea rapidă a punerii în aplicare depline a deciziilor adoptate până în prezent privind transferul, precum şi a angajamentelor noastre privind relocarea şi funcţionarea punctelor de acces”.

Practic, potrivit „deciziilor adoptate până în prezent” respectiv deciziilor luate la ultimul Consiliu JAI, ţara noastră ar urma să preia un număr de 4.837 de refugiaţi pe criteriul cotelor, în timp ce potrivit anunţului făcut de însuşi preşedintle Iohannis, capacitatea maximă de primire (şi integrare) a refugiaţilor este de 1.700 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne