Băsescu, viitor parlamentar? Doar cu anumite condiţii

Fostul şef al statului susţine că este puţin probabil să apară pe listele de candidaturi ale PMP-ului pentru alegerile din toamnă.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că este "puţin probabil" să candideze la alegerile parlamentare din toamnă, susţinând că ar face acest lucru doar dacă în urma unei analize s-ar ajunge la concluzia că intrarea sa în cursă ar creşte scorul formaţiunii pe care o conduce, PMP, relatează Gândul.info.

O altă condiţie pentru ca Băsescu să intre în cursa pentru un loc în parlament ar fi ca aceasta să nu "antagonizeze" bazinul electoral al partidului.

Nu în ultimul rând, fostul şef al statului a mai precizat că joi se va încheia procesul de fuziune dintre PMP şi UNPR, afirmând că structura rezultată va avea doi preşedinţi executivi, Eugen Tomac şi Valeriu Steriu - preşedintele UNPR.

În cee ce priveşte funcţiile în teritoriu, preşedinţii noii structuri vor fi desemnaţi din rândul liderilor PMP sau UNPR, având în vedere scorul obţinut la alegerile locale, a adăugat Băsescu.

Totodată, Băsescu a susţinut că principalul obiectiv al formaţiunii rezultate din fuziunea PMP - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) nu este de acela de a accede la guvernare după alegerile parlamentare, ci de a obţine la scrutinul din 2020 30- 35% din voturile electoratului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne