Big Brother, noul normal / Camere CCTV folosite pentru depistarea datornicilor în Moscova

Cameră de supraveghere video
Cameră de supraveghere video (Getty Images)
Andrei Popescu
28.02.2019

Camere de supraveghere şi recunoaştere facială sunt amplasate în prezent în Moscova de către colectori pentru a depista datornicii, a declarat miercuri pentru mass media de stat executorul judecătoresc şef al capitalei ruse, potrivit The Moscow Times.

Moscova este pe cale să deţină unul dintre cele mai ample sisteme de recunoaştere facială din lume, în contextul în care 174.000 de camere cu circuit închis (CCTV) urmează să devină operaţionale în acest an. În 2018, creditele personale în Rusia au crescut cu 46% comparativ cu 2017, ridicându-se la suma totală de 8,6 trilioane de ruble (130 miliarde de dolari).

“Acum putem monitoriza mişcările debitorilor” datorită acestei reţele complexe, a afirmat Serghei Zamorodski, şeful filialei din Moscova a Serviciului federal al executorilor judecătoreşti, pentru agenţia rusă de ştiri de stat TASS.

Zamorodski nu a precizat câţi debitori au fost prinşi până acum cu ajutorul tehnologiei, precizând doar că fotografiile a 1.500 de debitori au fost încărcate în sistemul de recunoaştere facială.

Potrivit site-ului de ştiri RBC, 1.600 de debitori au fost depistaţi şi 90 miliarde de ruble (1,36 miliarde de dolari) au fost colectate în 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor