Bilanţul tragediei de la Colectiv ajunge la 60 de morţi. Un tânăr de 19 de ani a încetat din viaţă

Incendiul din Clubul Colectiv continuă să facă victime.
Moment de linişte la clubul Colectiv (Dan Mihai Balanescu)
Andrei Pricopie
21.11.2015

Incendiul din Colectiv a mai secerat o viaţă. Un tânăr de 19 ani a încetat duminică din viaţă la spitalul din Viena unde fusese trasferat. Odată cu moartea acestuia, bilanţul tragediei urcă la 60 de morţi.

Potrivit gandul.info, tânărul decedat la Viena se numea Alexandru Hogea, era din Sinaia şi era student la Facultata de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti.

După incendiul din Colectiv, Alexnadru a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului. Pe 7 noiemebrie, tânărul a fost transferat la spitalul vienez, în timp ce părinţilor lui li s-a spus că acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles.

Cu o zi înainte, un alt tânăr, aflat în stare critică la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, a încetat din viaţă la vârstă de 22 de ani.

Reamintim că în noaptea de 30 octombrie, la Clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de persoane, alte peste 160 ajungând în spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp şi intoxicaţi cu fum. De la momentul tragediei şi până acum alte 33 de persoane şi-au pierdut viaţa în spitale din România şi străinătate.

În prezent, în spitalele din Capitală mai sunt internate 40 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, din care 10 în stare critică. Alte 28 de victime sunt internate în unităţi medicale din afara ţării.

Mai amintim că tragedia din Colectiv a declanşat cele mai ample proteste stradale de la Revoluţia din 89 încoace, proteste ce au dus la căderea guvernului Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor