Billa devine Carrefour

Magazinele Billa din România au fost preluate de Carrefour, în urma unei tranzacţii estimate la 96-97 milioane de euro.
(THOMAS SAMSON / AFP / Getty Images)

Carrefour a semnat în noaptea de luni spre marţi la Bucureşti achiziţia Billa România, informează mirsanu.ro, citată de HotNews.

În urma tranzacţiei, Carrefour preia 100% din acţiunile Billa România, compania care gestionează afacerea de retail, respectiv 100% din acţiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt deţinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din reţea.

Billa operează în România 86 de supermarketuri cu o suprafaţă de vânzare totală de 83.000 de m2. În urma achiziţionării acestora, francezii de la Carrefour devin primii operatori de supermarketuri din România. Realizarea aceşti operaţiuni rămâne supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei.

Discuţiile dintre Carrefour şi grupul Rewe, proprietarul Billa, au început anul trecut, după ce o tranzacţie similară prin care Billa urma să fie preluată de MegaImage a căzut din cauza preţului cerut.

Vânzarea Billa este a treia tranzacţie importantă de pe piaţa de profil, după ce Lidl a preluat peste 100 de magazine Plus Discount şi Auchan a cumpărat 20 de hipermarketuri Real, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie