Biroul Politic Naţional al PNL "tranşează" soarta liberalilor care au probleme cu legea (Video)

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Biroul Politic Naţional (PBP) al PNL a discutat luni o serie de modificări ale statului vizând "soarta" membrilor de partid care au probleme cu legea.

Modificările se referă la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge în cazul în care împotriva sa începe un proces penal sau o cercetare judiciară, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, co-preşedintele noului PNL, Alina Gorghiu.

Astfel, în cazul în care împotriva unui membru al PNL este dispusă o măsură preventivă (arest preventiv, efectiv sau la domiciliu), persoana respectivă va fi suspendată din funcţia pe care o deţine în partid. Idem, în cazul în care acea persoană este trimisă în judecată, va fi suspendată din funcţie, a explicat Gorghiu.

"Dacă este condamnat în primă instanţă, şi evident în acest context am lărgit sfera de la faptele de corupţie la toate infracţiunile săvârşite cu intenţie, atunci îi este suspendată calitatea de membru PNL. În cazul în care are loc condamnarea definitivă, persoana îşi va pierde definitiv calitatea de membru de partid, va fi radiată.", a adăugat copreşedintele PNL.

O altă modificare a statutului va consta în retragerea sprijinului politic membrilor de partid cu funcţii în administraţia centrală, în cazul în care aceştia sunt puşi sub urmărire penală.

"O altă dispoziţie care nu exista înainte, însă realitatea ne constrânge să discutăm de aceste lucruri şi să updatăm statutul conform celor întâmplate recent, şi nu numai, este că toate persoanele care sunt susţinute/numite de PNL în funcţii din administraţia publică centrală şi împotriva acestora începe urmărirea penală să îşi piardă sprijinul politic al partidului. Sunt lucruri care ţin de esenţa Partidului Naţional Liberal.", a explicat Alina Gorghiu

Propunerile vor fi înaintate Consiliului Naţional, singurul competent să voteze aceste modificări, după care vor fi incluse în statut, urmându-se paşii prevăzuţi de lege.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne