Blaga ameninţă: Dacă se votează legea amnistiei vom ieşi în stradă

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.12.2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat duminică, în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Cluj, că în cazul în care proiectul de lege referitor la amnistie va fi votat în Parlament, formaţiunea care o conduce ia în calcul să iniţieze „serioase mişcări de stradă”.

Vasile Blaga a subliniat că PDL va intra în grevă parlamentară doar dacă proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Parlamentului.

„Nu putem fi părtaşi la asemenea acţiuni. Iar dacă cumva o votează, iniţiem mişcări de stradă serioase, prin care să conştientizeze populaţia ce se întâmplă. Perioada a fost bine aleasă să dea atacuri la statul de drept, vine Crăciunul şi lumea are alte obiective. Noi trebuie să fim mai puternici ca niciodată. Dacă toţi vom fi soldaţi disciplinaţi ai acestui partid vom recâştiga poziţiile pe care le-am avut”, a continuat Blaga, potrivit Agerpres.

Referitor la refacerea parteneriatului dintre PDL şi preşedintele Traian Băsescu, Vasile Blaga este de părere că este posibil.

„Noi nu am spus 'Adio, PDL', deci nu ne-am certat niciodată cu domnul preşedinte Băsescu. Nu am cu cine să mă împac. Trebuie să apreciez poziţia corectă a preşedintelui în disputele legate de statul de drept, ca şi poziţia corectă a PDL. Noi nu ne-am schimbat un milimetru direcţia, iar în vara lui 2012 am fost lângă preşedinte şi am fost lângă statul de drept sprijinindu-l pe preşedinte. Sunt compatibilităţi totale. Cu ce nu am putut şi nu pot fi de acord, cu anumite procese de intenţie făcute de domnul preşedinte care nu are niciun motiv să creadă că poziţia PDL a fost alta”, a explicat Blaga.

Liderul PDL a adăugat însă că nu a avut discuţii în acest sens cu şeful statului.

„Când domnia sa va renunţa la 'Adio, PDL', nu va fi nicio problemă. Aţi sesizat în ultimele şapte - opt luni o abatere a PDL de la parcursul lui? Nu”, a concluzionat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor