Proteste în Capitală împotriva Guvernului şi a corupţiei din Parlament

Piaţa Universităţii 15 decembrie 2013
Piaţa Universităţii 15 decembrie 2013 (Ioana Florea / Epoch Times)

Circa 2000 de oameni au protestat în Capitală împotriva Guvernului Ponta şi a corupţiei din Parlament. La nemulţumirile legate de Roşia Montană şi de oprimarea sătenilor din Pungeşti, unde se instalează prima sondă de explorare a gazelor de şist, s-a adăugat revolta faţă de modificările aduse Codului Penal, prin care parlamentarii şi-au votat super-imunitate în faţa legii.

Mobilizaţi pe Facebook, sub egida "Uniţi salvăm", protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii, "înarmaţi" cu steaguri şi pancarte cu mesaje anti-guvern, anti-parlament şi anti-Chevron: "Politicienii, pentru o corporaţie, bat oameni nevinovaţi", scrie pe o altă pancartă, făcându-se referire la protestele de la Pungeşti, unde oamenii au fost bătuţi de jandarmi pentru a se da la o parte din calea utilajelor Chevron, în timp ce alte pancarte fac trimitere la modificarea Codului penal: "Parlament penal, fugi de tribunal?", "Până va treziţi, noi luptăm pentru voi", "Parlamentarii României, teroriştii democraţiei", "Parlament penal Guvern corupt = stat vândut" şi "Nu vă atingeţi de SRI, sunt singurii care ne ascultă".

Înconjuraţi de jandarmi, protestatarii au scandat: "De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron", Uniţi salvăm toată România" şi "Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu".

În jurul orei 18, manifestanţii au pornit din Piaţa Universităţii în marş pe Bulevardul Magheru. Drumul le-a fost blocat de cordonul de jandarmi. Manifestanţii au fost îmbrânciţi.

Mulţimea a reuşit să rupă încercuirea jandarmilor şi a pornit scandând pe Bulevardul Elisabeta. Ca să ajungă la Guvern, protestatarii au trecut de patru cordoane de jandarmi, pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene în orice moment. Pe Calea Victoriei au avut loc îmbrânceli repetate şi ciocniri între jandarmi şi mulţimea de protestatari.

În jurul orei 19, manifestanţii au ajuns în Piaţa Victoriei. Înconjuraţi de jandarmi, oamenii scandează cerând "Demisia Guvernului Trădător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne