Boala lui CV Tudor se ia: Varujan Vosganian în derapaj la România TV

Conferinţa de presă la Ministerul Economiei susţinută de Varujan Vosganian
Conferinţa de presă la Ministerul Economiei susţinută de Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de complot şi de subminare a economiei naţionale, se apără de acuzele aduse de procurorii DIICOT.

Ministrul Vosganian a subliniat importanţa internaţională a muncii sale, care l-a propulsat spre o nominalizare pentru Premiul Nobel, fapt fără precedent pentru politicienii români:

Mă aflu pe lista propuşilor pentru Premiul Nobel. Am fost propus de organizaţii de scriitori din trei ţări, care mi-au trimis laudatio şi m-au întrebat dacă sunt de acord. Probabil că în clasa politică românească este fără precedent ca un om politic să fie propus pentru Premiul Nobel", a declarat Vosganian la România TV.

Vosganian se simte victima unui complot şi se compară cu Nelson Mandela, pe care, însă, îl credea mort.

"Numai Nelson Mandela a luat Premiul Nobel după ce a fost complotist. Dumnezeu să-l odihnească!", a mai spus Varujan Vosganian, care a fost atenţionat de către jurnalişti că Nelson Mandela nu a murit. "Atunci Dumnezeu să-l ţină!", a răspuns el.

Revenind la importanţa muncii şi personalităţii sale, Vosganian avertizează că cei ce îi aduc atingere, lezează în acelaşi timp şi prestigiul unor instituţii onorabile pe care el le-a reprezentat. Ministrul acuzat de subminarea economiei naţionale declară că în România nu sunt mulţi politicieni ca el.

"Nu uitaţi, eu nu reprezint doar Ministerul Economiei, eu reprezint Uniunea Scriitorilor, reprezint Uniunea Armenilor din România, reprezint un colegiu onorabil. Adică prestigiul meu nu-i doar prestigiul meu! (...) că nu ştiu dacă în România există atâţia oameni politici! Cred că nu-s mai mulţi decât pelicanii din Deltă", a mai spus ministrul Economiei.

Pe http://psychologies.ro găsim definiţia paranoiei:

Paranoia se defineste ca delir cronic, bine structurat şi organizat, în care bolnavul manifestă un orgoliu excesiv determinat de hipervalorizare, de exces de autoapreciere. Paranoicul are tendinţa de a persevera în propriile judecăţi şi convingeri, fără nicio intenţie de a verifica valabilitatea lor.

Dl. Vosganian a continuat: "Sunt un om care oriunde merg în ţara asta nu există ceva să nu fie legat de numele meu. Nu există comună sau oraş din România în care să nu existe ceva, o cărămidă pusă când am fost eu ministru", a mai zis ministrul, care s-a arătat gata să se bată în justiţie.

Vosganian are competiţie serioasă la Nobel. Va concura cu Bradley Manning, care şi el a subminat, nu economia, ci siguranţa naţională a ţării sale, USA. Manning, care a dezvăluit mii de documente clasificate site-ului wikileaks, a fost propus şi el la Premiul Nobel pentru pace, în timp ce era judecat pentru acuzaţiile de spionaj.

”Fiind în închisoare şi confruntându-se cu urmărirea penală neobosită a guvernului SUA, nimeni nu are mai multă nevoie de Premiul Nobel pentru Pace”, se afirmă în petiţia care a strâns mai mult de 100.000 de semnături.

Vosganian este în libertate şi nu a făcut încă publică organizarea de petiţii pentru candidatura dumnealui.

Pe 3 septembrie, DIICOT, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, să sesizeze Senatul României şi Preşedinţia pentru avizarea urmăririi penale a foştilor miniştri ai Economiei, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi de subminare a economiei naţionale.

Paguba adusă statului de cei doi este estimată la circa 130 de milioane de dolari, se datorează livrării de gaze naturale la preţuri foarte mici pentru INTERAGRO, societate patronată de Ioan Niculae.

În dosarul ''subminarea economiei naţionale" este implicat şi Ioan Niculae, acuzat că ar fi primit pentru combinatele sale de îngrăşăminte chimice, gaz metan preferenţial doar din producţia internă şi la preţuri derizorii, deşi înregistra restanţe la plata gazului consumat.

Liderul liberal Crin Antonescu, din a cărui partid face parte Vosganian a declarat, marţi, că el "crede" că ministrul Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de procurorii DIICOT de "complot şi subminarea economiei naţionale" alături de Adriean Videanu, este "nevinovat".