Bucătar ucis de capul separat de corp al unei cobre

Un măcelar de şerpi, Muhammad Nur, ţinând o cobra, Indonesia
Un măcelar de şerpi, Muhammad Nur, ţinând o cobra, Indonesia (Ulet Ifansasti / Getty Images)

Un bucătar şef care pregătea un meniu din carne de cobră a murit din cauza muşcăturii şarpelui, deşi capul acestuia fusese tăiat de 20 de minute.

Incidentul bizar a avut loc în Foshan, provincia Guangdong, din sudul Chinei, în timp ce bucătarul Peng Fan pregătea o delicateţe rară folosind o cobra indo-chineză plină de venin.

Când bucătarul s-a dus să arunce capul tăiat al şarpelui în gunoi, şarpele l-a muşcat, înjectându-i infamul venin. Poliţia locală a anunţat că Peng a murit la spital înainte să-i poată fi acordat anti-veninul care i-ar fi salvat viaţa.

Media chineză i-a citat pe clienţii restaurantului lui Feng care au suspectat că sunt probleme când au auzit ţipetele provenite din bucătărie.

”Eram în restaurant luând masa de ziua soţiei mele când deodată s-a auzit foarte multă mişcare”, a declarat unul din clienţii restaurantului Li Sun, care lua cina împreună cu soţia sa în momentul incidentului.

”Nu am ştiut ce se întâmpla, dar am putut auzi ţipete provenind din bucătărie. S-a făcut apel dacă exista vreun doctor în restaurant, dar din păcate până la sosirea asistenţei medicale bărbatul murise deja”.

Yang Hong-chang, un expert în gătitul şerpilor, care a petrecut 40 de ani studiind cobrele, a declarat reporterilor că reptilele pot muşca până la patru ore după ce şi-au pierdut părţi din corp, sau chiar întregul corp.

Mîncarea din carne de şarpe nu este ceva nou pentru rezidenţii din provincia Guangdong, întrucât chinezii savurează supele de şarpe de secole. Totodată, în medicina chineză a fost emisă teoria că unele părţi ale şarpelui pot vindeca boli.

Folosind bizarul concept ”ceea ce nu te omoară te face mai puternic”, unii localnici consideră că o delicateţe este cu atât mai benefică pentru corp cu cât este mai otrăvitoare.

Un rezident chinez a afirmat: ”Carnea de şarpe este cu adevărat bună pentru noi. Nu este uşor să o obţii şi este scumpă, dar aduce beneficii spectaculoase sănătăţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură