Bucureşti: Nicuşor Dan, ridicat cu duba de jandarmi

Jandarm.
Jandarm. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
08.10.2012

Zeci de persoane, printre care şi Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", au protestat sâmbătă, lângă Hala Matache, faţă de intenţia de mutare a clădirii istorice. În timpul protestului, peste 20 de persoane, inclusiv fostul candidat la Primăria Generală, au fost ridicate de jandarmi şi duse la Secţia 3 Poliţie, unde au primit avertismente pentru că mitingul nu era autorizat.

Protestul a început în jurul orei 13.00, fiind anunţată ca fiind un "lanţ uman în jurul Halei Matache", fără a fi indicat vreun organizator.

Totodată, încă de la ora 12.30, la Hala Matache se aflau mai mulţi jandarmi, iar după ora 13.00 au început să se adune pe lângă imobil mai multe persoane, printre care şi activişti pentru patrimoniu de la diverse organizaţii, precum Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", şi Doina Wella, de la Fundaţia Pro Patrimonio.

Întrucât nu aveau autorizaţie de protest, manifestanţii au mers în grup pe lângă Hala Matache, fără a scanda vreun mesaj, şi au afişat câteva cartoane cu texte precum "Hala Matache e o valoare. Dacă se demolează, e irecuperabilă", "Hala Matache nu e o clădire, e Bucureştiul!", "Dacă hala e demolată, noi pierdem bani", "Respectaţi legea! Organizaţi concurs!".

Reamintim că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la data de 20 septembrie că Hala Matache trebuie mutată cu 37 de metri şi 20 de centimetri, pentru a face loc Bulevardului Uranus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor