Bujorii de iarnă japonezi încântă vizitatorii în sezonul rece [video]

Bujorii de iarna sunt feriti de zapada sub aceste "umbrare" din paie.
Bujorii de iarna sunt feriti de zapada sub aceste "umbrare" din paie. (Screenshot Youtube)

Bujorii au ajuns în Japonia din China, iar cultivarea lor a devenit larg răspândită în perioada Edo (1603-1868). Bujorii sunt un simbol al fertilităţii şi nobleţei, şi de obicei înfloresc în lunile aprilie şi mai.

Cu toate acestea, în Japonia, există un soi interesant de bujori, numit Kan-botan (寒 牡丹) sau Fuyu-botan (冬 牡丹), care înseamnă "bujori de iarnă". Bujorii de iarnă sunt cultivaţi artificial. În timpul primăverii şi verii, plantele sunt plasate în medii reci, creşterea lor este inhibată şi sunt “hrănite” în condiţii de temperatură controlată.

Pentru a proteja bujorii de iarnă de îngheţ, ele sunt adăpostite sub un mic “acoperiş” de paie. Este un spectacol deosebit de frumos când ninge. Rozul luminos al bujorilor, protejat de “pulberea” omătului, este o vedere cu adevărat unică.

Dat fiind faptul că acest tip de cultivare este deosebit de migălos şi necesită multă muncă, bujorii de iarnă nu pot fi admiraţi în toate grădinile din Japonia. Iată însă câteva locuri unde acest spectacol vă poate încânta ochiul.

De la începutul lunii ianuarie până în februarie, în timpul Festivalului Bujorului, bujorii de iarnă pot fi admiraţi în incinta marelui parc Ueno din Tokyo.

Un alt loc foarte cunoscut este parcul Sekkoji, cunoscut şi sub numele "Templul bujorului", în oraşul Nara, Japonia. Aici bujorii pot fi admiraţi până la sfârşitul lunii ianuarie.

Nu în ultimul rând, o destinaţie deja cunoscută pentru turiştii ce iubesc Japonia, este oraşul Kamakura. Aici, în incinta sanctuarului Tsurugaoka Hachimangu, se află grădina de bujori Shin-en, care este deschisă din ianuarie până în februarie.

Aceste flori atât de delicate adaugă o notă de culoare în timpul lunilor plictisitoare şi gri de iarnă. Bujorii de iarnă reprezintă spiritul naturii de a supravieţui iernilor aspre. Dacă vizitaţi Japonia în timpul iernii şi ninge, mergeţi şi căutaţi unul din aceste locuri, unde delicateţea florilor de bujor se îmbină cu albul crud şi rece al zăpezii, oferind un spectacol minunat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură