Călin Popescu Tăriceanu îşi consolidează puterea în Guvern. Ponta numeşte noi secretari de stat PLR

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.12.2014

Călin Popescu Tăriceanu îşi consolidează puterea în Guvern. Cabinetul Ponta 4 a numit luni, în ultima şedinţă din an, noi secretari de stat la ministerele Economiei, Fondurilor Europene şi Afacerilor Externe, parte din aceştia din PLR şi proximitatea PLR. Partidul lui Tăriceanu a prealuat, prin bunăvoinţa premierului, şi conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Astfel, prin decizie a prim ministrului, la Ministerul Economiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, condus de pesedistul Mihai Tudose, a fost numit secretar de stat Bogdan Nicolae Badea, ex PNL şi, potrivit ziaruldevalcea.ro, un protejat al fostului ministru de finanţe, PLR-istul Daniel Chiţoiu şi fost angajat într-o companie deţinută de unul din "rechinii" din domeniul energiei, George Brăiloiu, îmbogăţit din vânzarea de certificate din vânzarea de certificate, cumpărate ieftin şi vândute scump.

La Ministerul Fondurilor Europene, Tăriceanu l-a pus secreatar de stat pe Valentin Olimpiu Şoneriu (PLR), fost secretar de stat la agricultură, care figurează în topul celor 200 de milionari în euro. Şoneriu vine dintr-o familie a cărei avere o estimează la 24-25 de milioane de euro, bani pe care i-a făcut din mezeluri şi, mai nou, din imobiliare, scrie Gândul.

Tot prin decizie a premierului, a fost revocat din funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Nagy Zoltan Levente, iar în locul său a fost numit Toma Florin Petcu, fost subprefect all judeţului Giurgiu şi anterior ocupării acestei funcţii, fost angajat al celui mai bogat român Ioan Niculae, titular al dosarului penal "gaze ieftine pentru Niculae."

Excepţie face Ministerul Afacerilor Externe unde a fost numit secretar de stat un diplomat de carieră, mai exact Daniel Ioniţă, actualul ambasador al României în Regatul Norvegiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor