Camelia Voiculescu nu se alătură tatălui ei. Dosarul Loteria II se reia de la zero

.
. (Photos.com)

Judecarea celebrului dosar Loteria II, avându-i în rolurile principale pe cunosctul afacerist şi om de fotbal Gheorghe Copos, pe fiica fondatorului Antenelor, Camelia Voiculescu şi pe fostul ministru Sorin Pantiş se va relua de la zero, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, noul judecător titular pe acest caz a făcut o solicitare în acest sens, cerere care a fost aprobată de DNA. Reluarea procesului survine în contextul în care dosarul ajunsese pe ultima sută de metri şi se apropia de o condamnare în primă instanţă a inculpaţilor.

Având în vedere că, la ultimele cinci termene a fost alt judecător care nu a luat o decizie, se va relua cercetarea penală, urmând ca martorii şi inculpaţii să fie reaudiaţi.

George Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, au fost trimişi în judecată în dosarul Loteria II în decembrie 2008, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.

La rândul său, Camelia Voiculescu, fiica fondatorului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare şi de manipulare a pieţei de capital.

Acuzaţii similare i se aduc şi fostului ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Copos (actualmente închis în dosarul Transferurilor) ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grupul de firme fondat de Dan Voiculescu pe banii Crescent, după care, cu aceşti bani ar fi finanţat achiziţia de către această societate a unui pachet de acţiuni la Ana Imep. Acţiunile au fost ulterior cesionate pentru 2.480.000 de lei.

Procurorii mai susţin că privatizarea Electronica, numită apoi Ana Electronic a fost realizată prin "inginerie financiară", care presupune operaţiuni de plasare, stratificare şi integrare a titlurilor de participare. Potrivit procurorilor, Ana Electronic a încercat să evite şi plata unui impozit de 25 la sută prin interpunerea unor persoane în procesul de vânzare-cumpărare.

Conform procurorilor, persoanele cercetate în dosarul Loteria II ar fi vândut şi revândut 40 de spaţii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbţie cu Fast Service Electronica, obţinând venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrând apoi în "circuitul spălării" prin mai multe firme.