Cameră: Proiectul privind ratificarea Tratatului fiscal, raport favorabil în Comisia juridică

Sesiune de lucru în Camera Deputaţilor.
Sesiune de lucru în Camera Deputaţilor. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
11.04.2012

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat miercuri în unanimitate un raport favorabil proiectului de lege privind ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare semnat de România pe 2 martie.

La şedinţă au participat şi deputaţii Opoziţiei.

Cele mai importante prevederi ale acestui document sunt limitarea deficitului bugetar la 3% din PIB şi a datoriei publice la maximum 60% din PIB.

Deputatul PSD Florin Iordache a arătat că parlamentarii USL sunt interesaţi de proiectele care vizează siguranţa naţională sau guvernarea fiscală şi de câte ori astfel de iniţiative vor fi dezbătute Opoziţia va fi în Parlament şi va încerca să le susţină.

"Cred că ar trebui să avem o şedinţă comună împreună cu colegii din Comisia de buget- finanţe la care să invităm şi reprezentanţi din sistemul bancar, ai mediului de afaceri, ai societăţii civile, ai ONG-urilor, pe toţi cei care într-un fel sau altul sunt implicaţi în puterea în aplicare a acestui tratat şi pentru buna guvernare a românilor", a propus Iordache.

El a mai spus că, deşi susţine adoptarea de către Parlament a tratatului, nu este de acord cu trecerea în Constituţie a limitării deficitului bugetar la 3% din PIB, pentru că acest lucru nu este o normă imperativă.

Preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a spus că deputaţii jurişti au dat miercuri un pre-raport la acest proiect de lege care va pleca mai departe pentru raport la Comisia de buget-finanţe şi la aceea pentru afaceri europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor