Campanie pentru o nouă secţie de Terapie Intensivă la spitalul „Marie Curie”

O nouă campanie desfăşurată de Asociaţia Inimii Copiilor are în vedere proiectul noii secţii de Terapie Intensivă de la Spitalul „Marie Curie” care va fi realizată după secţia similară din Iowa City (USA), considerat a fi unul dintre cele mai bune astfel de centre din lume, se precizează într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Toate amenajările şi dotările se vor face respectând recomandările curente în domeniu, valabile în SUA (cele mai stricte în lume la ora actuală).

Secţia va avea un spaţiu mult mai mare şi o capacitate aproape dublă faţă de cea actuală (18-20 paturi faţă de 11 câte sunt acum), spaţii separate pentru fiecare pacient, fapt care asigură nou-născuţilor confortul necesar şi foarte important pentru dezvoltarea psihosomatică din primele zile de viaţă, sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicină pentru diagnostic la distanţă şi pentru transmiterea în centrul de training prevăzut în proiectul nostru a procedurilor medicale complexe aplicate în tratamentul nou-născuţilor.

Secţia va mai dispune de climatizare performantă, care asigură delimitarea zonelor de sterilitate diferită.

Potrivit comunicatului, sunt astfel create condiţii speciale de sterilitate care vor permite realizarea intervenţiilor chirurgicale "la pat" pentru pacienţii care nu pot fi transportaţi în condiţii de siguranţă în sala de operaţii şi pentru care aceste intervenţii sunt de importanţă vitală, spaţiu dedicat pentru prepararea soluţiilor perfuzabile şi soluţiilor de hrană parenterală.

Toate acestea, suprapuse peste rezultatele foarte bune ale actualei secţii, peste profesionalismul personalului medical, vor face din noua Secţie de terapie intensivă nou-născuţi de la Marie Curie, cea mai bună astfel de secţie din estul Europei, se mai arată în comunicat.

Campania vizează redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură