Canada va trimite forţe NATO în regiunea Mării Negre

.
. (Jorge Guerrero / AFP / Getty Images)

Canada a trimis, marţi, fregata NCSM Fredericton în Marea Mediterană, pentru a se alătura Forţelor NATO mobilizate în regiune pe fondul crizei din Ucraina, relatează Mediafax.

Fregata canadiană, la bordul căruia se află 250 de marinari şi un elicopter de tip Sea King, va înlocui fregata NCSM Toronto, care s-a alăturat forţelor maritime permanente NATO în iulie.

Recent, Canada a aplicat o serie de sancţiuni împotriva indivizilor ruşi şi ucraineni implicaţi în criza din Ucraina şi a furnizat mai multe ajutoare logistice militarilor ucraineni care luptă contra separatiştilor proruşi.

Prin trimiterea fregatei NCSM Fredericton, armata canadiană oferă un sprijin ferm aliaţilor săi şi Forţelor navale ale NATO din Europa, a apreciat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson.

Pe fondul crizei din Ucraina, NATO şi Rusia au mobilizat un număr sporit de nave militare în zona Mării Negre, în special după ocuparea peninsulei Crimeea de către forţele armate ruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe