Capitala devine fieful PSD. Cătălin Predoiu îşi pune mandatul pe masă

"Dacă se vor confirma rezultatele anunţate îmi depun mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti" - Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La scurt timp după prezentarea exit-poll-urilor care îl situează pe a treia poziţie, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a anunţat că, dacă rezultatele se confirmă, îşi depune mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti.

"În primul rând, doresc să felicit pe toţi bucureştenii care au ieşit la vot astăzi şi şi-au exprimat voinţa politică, opţiunea pentru consiliile locale, pentru Consiliul General, pentru primăriile de sector, pentru Primăria Generală a Capitalei. Indiferent de felul în care au votat, bucureştenii care au ieşit astăzi la vot şi şi-au exprimat opţiunea au demonstrat civism, responsabilitate, patriotism local şi nu numai.

Doresc să felicit pe proaspăt alesul primar general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, şi să-i urez, în interesul bucureştenilor, să aibă înţelepciunea, onestitatea şi puterea necesare pentru a realiza proiectele pe care le-a anunţat", a declarat Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.

Candidatul liberal a anunţat că, dacă se vor confirma rezultatele exit-poll-urilor care îl situează pe a treia poziţie, îşi depune mandatul.

"Doresc să informez atât colegii de partid, cât şi cetăţenii Capitalei, suporterii mei că înţeleg să fac un act de responsabilitate şi, dacă mâine dimineaţă, când se va finaliza numărătoarea voturilor, se vor confirma rezultatele anunţate în această seară de televiziuni, de către casele de sondare a opiniei publice, îmi depun mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti", a precizat Cătălin Predoiu.

Rezultatul alegerilor de la Bucureşti a demonstrat, potrivit liberalului, că o coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul Capitalei să fie Nicuşor Dan, nu Gabriela Firea.

"Am fost şi sunt convins de faptul că niciun (...) pretext nu stă în picioare în faţa nevoii de a coagula forţele de dreapta în bătăliile politice contra PSD. Din păcate, rezultatul din această seară ne-a demonstrat că o astfel de coalizare ar fi făcut ca primarul general al Capitalei să nu fie doamna Firea, să fie Nicuşor Dan.

Dar acum trebuie să privim în faţă şi îi asigur pe suporteri, pe colegi, că toată expertiza pe care am dobândit-o, experienţa pe care am căpătat-o le voi pune în slujba ideilor politice pe care le am, de uniune a dreptei şi a voturilor din dreapta contra PSD în bătăliile electorale de reformare a politicului în general, de reconectare a partidelor la agenda cetăţeanului, de recâştigare a încrederii cetăţeanului.

Închei această campanie cu speranţa că vom înţelege cu toţii, şi noi politicienii, dar şi cetăţenii, care ne sunt datoriile şi că, la urma urmei, trebuie să reîncepem să dialogăm şi să lucrăm împreună. Nu există, poate, un bun mai de preţ decât democraţia, libertăţile sale şi relaţia firească dintre partide politice şi cetăţeni. Nu există democraţie fără partide politice", a afirmat Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne