Cascadele Agua Azul din Mexic, văzute de la înălţime (video)


Cascadele Agua Azul din Mexic
Cascadele Agua Azul din Mexic (Facebook.com/Epoch Times Paris)

Situat la 133 km de San Cristobal de Las Casas, se află unul dintre cele mai spectaculoase şi de neuitat locuri din Mexic, apa de un albastru indigo, verdele vegetaţiei, briza constantă şi sunetul apei contribuind din plin la frumuseţea acestui peisaj captivant.

Parcul Naţional Aqua Azul, una dintre cele mai importante atracţii naturale din Mexic, este situat la circa 42 de km sud de Palenque. Cascadele Aqua Azul aflate chiar în inima pădurii tropicale Chiapas sunt formate pe Râul Otulun şi afluenţii săi Tulija şi Shumulja, fiind integrate în Rezervaţia Biosferei Agua Azul.

Datorită faptului că Agua Azul se află în mijlocul junglei, este înconjurată de multă verdeaţă şi de stânci de diferite dimensiuni şi forme peste care se revarsă apa de nuanţă turcoaz. De fapt, originea culorii turcoaz a apelor cascadelor provine de la fundul de calcar al râului Yax-Ha.

Cele mai spectaculoase cascade sunt: Misolja, Bolon Aja, Copeton, iar arealul în care sunt cuprinse acestea adăposteşte exemplare de floră şi faună rare, multe dintre ele fiind endemice.

Cel mai bun sezon pentru a le vizita şi a face baie este perioada între decembrie şi iulie, deoarece atunci se poate admira cascada cu culorile ei specifice, apa este limpede şi albastră. În sezonul ploios apa este tulbure, dar încă frumoasă.

Cascadele Agua Azul se formează de-a lungul râului şi chiar dacă nu au mari căderi de apă, au farmecul lor, fiind în perfectă armonie cu natura înconjurătoare. Apa din unele zone este scăzută şi formează piscine naturale unde se poate înota în condiţii de siguranţă. Parcurgând pe jos drumul ce străbate marginea râului, se întâlnesc multe locuri pitoreşti dar şi mese pentru picnic şi un restaurant cu specialităţi din peşte de râu.

Nu vă rămâne decât să porniţi la drum. Iar dacă acest lucru nu este posibil, în imaginile video prezentate vă purtăm “în zbor” deasupra acestor minunate cascade.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură