Caz rar: Un bebeluş se naşte în sacul amniotic şi provoacă senzaţie în Brazilia [video]

Bebeluş născut în sacul amniotic
Bebeluş născut în sacul amniotic (Screenshot tramite video Youtube)

Spitalului din Vila Velha, la nord de Rio de Janeiro, Brazilia, a înregistrat luni, 11 februarie, un eveniment foarte rar întâlnit - naşterea unui copil aflat încă în sacul amniotic. Naşterea a fost un succes, deşi medicii nu erau obişnuiţi să intervină în astfel de cazuri.

Sacul amniotic reprezintă o componentă importantă în evoluţia sarcinii, deşi nu toată lumea îi cunoaşte rolul exact, fiind deseori confundat cu placenta.

Sacul amniotic este sacul în care fătul creşte şi se dezvoltă la amniote (un tip de vertebrate), fiind cunoscut şi drept "membrane" datorită compoziţiei. Este dur, dar subţire şi căptuşit cu o pereche de membrane care susţin un embrion în dezvoltare (şi ulterior un fetus) până aproape de momentul naşterii. Membrana interioară se numeşte amnion, conţine lichidul amniotic şi fătul, iar cea exterioară, corionul, conţine amnionul şi o parte din placentă (membrana sa este amnionul, cea interioară din cele două membrane), cuprinzând cavitatea amniotică şi embrionul. Cavitatea amniotică, la rândul ei, conţine lichidul amniotic. Pe partea opusă, sacul amniotic este conectat la sacul yolk (vezicula vitelină), la alantoida (sac membranos, în care se dezvoltă porţiunea posterioară a tubului digestiv embrionar, al cărui perete contribuie la formarea cordonului ombilical şi a placentei) şi prin intermediul cordonului ombilical, la placentă (sursă).

Dar bebeluşul Noe a hotărât că vrea să iasă cu sacul afară, în acea lume încă necunoscută lui. Şi astfel, mama sa, Monyck Valasco, l-a adus pe lume împreună cu ceea ce a fost “casa” lui timp de 9 luni.

"Noe a sosit ţipând", a scris pe pagina sa de Instagram fotograful Jana Brasil, care arată imagini cu ultimele naşteri din spital.

(Screenshot tramite instagram.com/janabrasilfotografia)

"A sosit plângând şi cu capricii", a adăugat.

Rafael Angelo Baggieri, medicul ginecolog care a asistat-o pe Monyck Valasco la naştere, a declarat că, în conformitate cu înregistrările medicale, acest eveniment are loc, în medie, o dată la 100.000 de naşteri la nivel mondial.

„O naştere fără a se rupe (sacul amniotic) apare atunci când copilul vine pe lume, fără să se elibereze din lichidul amniotic, adică, nu lasă învelişul avut în timpul sarcinii“, a spus Baggieri.

Proaspăta mămică a relatat că nu s-a temut pentru viaţa micuţului, deoarece medicii au încurajat-o că totul era sub control şi că bebeluşul nu se află în pericol.

"Aceste lucruri se văd foarte rar".

"Ca un bebeluş să se nască în sacul amniotic este ceva unic şi incredibil", se subliniază în clipul video de mai sus, cu imagini foarte emoţionante ale evenimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură