Un rinocer încearcă să se alăpteze de la mama lui ucisă de braconieri (video)

Un ONG din Africa de Sud a publicat un video pe reţelele sociale pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la braconajul de rinoceri.
Rinoceri
Rinoceri (Print screen YouTube)

ONG-ul Rhino 911 ia atitudine pentru apărarea rinocerilor din Africa de Sud, o specie ameninţată pentru valoarea cornului său. Organizaţia a publicat un videoclip, pe 17 februarie, în care arată cum un bebeluş de rinocer, la doar o lună, încearcă să se alăpteze de la mama sa moartă. Din fericire, micuţul rinocer, numit Charlotte, nu a fost atacat de braconieri. El a fost salvat şi acum se află într-o rezervaţie naturală.

Înregistrarea, care a făcut înconjurul lumii prin intermediul reţelelor sociale, este însoţită de o declaraţie a ONG-ului: „Ieri, un alt rinocer frumos a fost ucis cu brutalitate pentru cornul său. Puiul de o lună a rămas lângă mama sa plângând, neînţelegând de ce mama nu se mişcă. Îl puteţi vedea încercând să se alăpteze de la mama moartă. Este devastator!”

Guvernul din Africa de Sud a informat că numărul rinocerilor ucişi în ţară a ajuns la 1.028 în 2017, un total tragic pentru "o specie atât de emblematică şi ameninţată cu dispariţia". Această tendinţă conduce la dispariţia rinocerilor, deşi guvernul prin legalizarea vânzării de coarne a încercat să reducă această practică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură