Cazul românului răpit de jihadişti în Burkina Faso. DIICOT a deschis dosar penal

Iulian Gherguţ, românul răpit de jihadişti în statul african Burkina Faso
Iulian Gherguţ, românul răpit de jihadişti în statul african Burkina Faso (Caputara foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au deschis un dosar penal în cazul românului răpit de jihadişti în statul african Burkina Faso, au declarat surse judiciare pentru agenţia de presă Agerpres.

MAE a anunţat recent apariţia publică a unui material video în care este înfăţişat cetăţeanul român răpit. Înconjurat de terorişti înarmaţi, Iulian Gherguţ a transmis următorul mesaj în limba franceză:

"Numele meu este Iulian Gherguţ. Sunt din România. Astăzi este 18 august 2015. Eu am fost răpit în Tambao de gruparea Al-Mourabitoune. Eu cer familiei mele doar să mă ajute să fiu eliberat. Îi salut pe mama mea Cecilia şi pe tatăl meu George. Cer directorului firmei Pan African, domnul Suleyman, şi Guvernului Burkina Faso şi celui al României să pot fi eliberat cât mai repede posibil şi să asiste la negocieri."

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul conferinţei de presă de luni, că autorităţile statului tratează cu maximă atenţie şi implicare cazul românului răpit în Burkina Faso, subliniind că pentru a avea succes acţiunile în acest caz, trebuie să nu se facă prea multă publicitate.

"Statul român tratează cu maximă atenţie şi implicare acest caz. Am trimis un delegat în celula de criză care se desfăşoară sub tutela MAE. Ştiu foarte exact în ce fază ne aflăm. Acţiunile care se fac sunt conforme cu manualul, însă aceste acţiuni au succes doar dacă nu se face prea multă publicitate. Din acest motiv, celula de criză când a fost nevoie a comunicat datele când s-au putut comunica. Este o situaţie care necesită un tratament specific", a declarat Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne