CCR dă undă verde referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis: redefinirea familiei va face obiectul unui referendum ce urmează a fi organizat în prima parte a lunii octombrie.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)
Loredana Diacu
17.09.2018

Curtea Constituţională a dat, luni, undă verde pentru organizarea referendumului vizând revizuirea definiţiei familiei în Constituţie. În urma deciziei CCR, referendumul ar urma să aibă loc pe 7 octombrie.

Proiectul a ajuns pe masa CCR după ce senatorii au decis şi ei, marţea trecută, în calitate de for decizional, să-şi dea girul pentru organizarea referendumului cerut de circa 3 milioane de cetăţeni care vor ca în Constituţie familia să fie definită în mod expres drept uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Potrivit G4Media, care citează surse politice, PSD, partid care a îmbrăţişat această iniţiativă, vrea două zile de vot pentru referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale. În paralel, ar urma să fie organizat şi un referendum pentru schimbarea denumirii judeţului Olt.

Pentru ca referendumul să se desfăşoare timp de două zile, este nevoie de modificarea legii referendumului, care prevede foarte clar că ziua scrutinului este duminica. De asemenea, după aprobarea unei astfel de OUG, Executivul trebuie să adopte şi hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor