Ce s-a discutat la întrevederea lui Iohannis cu reprezentanţi ai societăţii civile

Preşedintele va veni în Piaţa Universităţii, anunţă cei ce au fost chemaţi la consultările de la Cotroceni.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

Ieşit de la consultările cu societatea civilă convocate de preşedintele Iohannis, Mihai Dragoş, reprezentantul Consiliului Tineretului din România, a declarat că el şi ceilalţi membri ai societăţii civile i-au transmis preşedintelui mesajele protestatarilor din Piaţa Universităţii şi ale grupurilor care i-au desemnat să meargă la consultări, relatează Hotnews.

"Frustrarea generală a pieţei - în noul Guvern să fie oameni curaţi, care nu sunt urmăriţi penal, care nu sunt traseişti, ofiţeri sau colaboratori ai securităţii." Mihai Dragoş a adăugat că administraţia trebuie să fie depolitizată: "Dacă nu avem o administraţie puternică şi care să depindă mai puţin de feţele politice, va fi greu să avem o reformă reală", a declarat tânărul, citat de Hotnews.

Prezent şi el la discuţiile cu Iohannis, Nicuşor Dan (Asociaţia Salvaţi Bucureştiul), preşedintele partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul, a declarat că a propus un acord politic pe nişte teme care să vină din partea oamenilor. Aceste propuneri ar urma să fie centralizate şi să reprezinte baza acordului.

"Trebuie să avem un acord politic. Nu trebuie să ne grăbim să numim un premier. Trebuie să avem un acord politic pe nişte teme. Am recomandat preşedintelui ca propunerile oamenilor să fie centralizate de preşedinţie, ca să fie la baza acestui acord politic", a declarat Nicuşor Dan.

Reamintim că înainte de a intra la consultări, Nicuşor Dan a declarat că va propune ca la Palat să se facă o tribună de unde orice om care va dori să ia cuvântul să-i transmită preşedintelui Iohannis, într-un interval de trei minute, care sunt doleanţele sale.

Nicuşor Dan a mai adăugat că toate opiniile care vor fi formulate de la tribună ar trebui să fie sintetizate şi abia ulterior preşedintele să ia o decizie.

Sorin Ioniţă, de la Expert Forum, a anunţat că preşedintele va veni în Piaţa Universităţii, "dar când, nu vom şti nici noi nici dvs". Ioniţă a mai declarat că i-a propus şefului statului să stabilească un mecanism clar de selecţie a societăţii civile şi a subliniat că actuala selecţie a fost realizată de Administraţia Prezidenţială. Potrivit lui Sorin Ioniţă, Klaus Iohannis a fost de acord cu această propunere.

Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România): "L-am rugat pe domnul preşedinte să transmită clasei politice că este lipsită de legitimitate. L-am rugat să menţină legitimitatea şi pentru noi, reprezentanţii societăţii civile, şi să deschidă o platformă pe Administraţia Prezidenţială unde cetăţenii să îşi poată exprima opiniile. I-am cerut preşedintelui să cheme societatea civilă regulat la consultări. Domnul preşedinte ne-a cerut răbdare şi a explicat că este un proces de lungă durată."

Articolul integral va fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne