Ce va face Ponta în cazul Vâlcov? La finele lui 2014 susţinea că orice membru al Guvernului urmărit penal va pleca

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Pus sub urmărire penală pentru fapte de corupţie comise în perioada când era primarul oraşului Slatina, Darius Vâlcov, ministrul de Finanţe care, la fel ca celebrul Marian Vanghelie, este acuzat că ar fi perceput comisioane de 20% din contractele pe care le acorda, a anunţat că nu va demisiona.

"Nu am demisionat şi nici nu am de gând să o fac!", a transmis ministrul publicaţiei stiripesurse.ro

Mai mult, premierul Victor Ponta, care, nu demult susţinea că, dacă DNA va cere urmărirea penală a vreunui membru al guvernului său, acesta va demisiona, în loc să-i cera demisia lui Vâlcov, şi-a exprimat, printr-o postare pe Facebook, susţinerea faţă de el.

"Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea ca acest proiect merge mai departe, cu orice preţ şi în orice conjunctură politică ! Dezvoltarea economică a ţării este direct legată de adoptarea şi implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din această ţară şi rezultatelor guvernării din 2012-2015!" scria premierul Ponta sâmbătă dimineaţă, pe contul său de Facebook, asigurându-ne, pe faţă, că Darius Vâlcov nu îşi va da demisia din Guvern.

Sesizând discrepanţa între declaraţiile făcute de Ponta în timp, fostul vicepreşedinte PMP, Ştefan Vlaston, se întreabă când a spus adevărul Ponta, când a promis retragerea miniştrilor urmăriţi penal sau când l-a luat în braţe pe Vâlcov?

Vlaston a amintit că, în decembrie 2014, la un post tv, premierul Victor Ponta declara: "Dacă DNA va cere urmărirea penală faţă de mine, cu siguranţă că mă voi retrage din Guvern. Dacă DNA va cere urmărirea penală pentru un membru al Guvernului, cu siguranţă acesta se va retrage. Asta nu înseamnă că e neapărat vinovat"

"Când spune Ponta adevărul privind membrii de Guvern urmăriţi penal? Acum are ocazia să-şi pună în practică convingerile, în cazul ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov care a declarat sec pentru un site de ştiri că nu are de gând se demisioneze. Vom vedea ce decizie e mai importantă, a premierului sau a ministrului", a precizat Ştefan Vlaston.

Şi mai are o problemă Victor Ponta, opinează Vlaston, mai exact, faptul că un alt ministru al său, Liviu Dragnea nu e doar urmărit penal, ci trimis în judecată cu acte în regulă în dosarul "Referendumul" şi cu toate acestea, nici vorbă de vreo demisie.

"Pentru prieteni şi persoane cu înalte funcţii de conducere în PSD, nu mai este valabilă opţiunea premierului? Să amintim şi faptul că ministrul Relu Fenechiu (fost ministru al transporturilor, lăudat de premier în condiţiile în care DNA îl acuza complicitate la abuz în serviciu în formă calificată n.r.) a stat în Guvern până când aproape că a fost luat în cătuşe spre puşcărie. Ce să credem atunci despre afirmaţiile publice ale lui Victor Ponta? Aşteptăm ca decizia sa în cazul lui Darius Vâlcov să fie în concordanţă cu cele declarate în decembrie 2014", a concluzionat Ştefan Vlaston.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne