Cel mai mare terminal portuar al Chinei, închis din cauza virusului Wuhan

(Captură Foto)

Aglomeraţia portuară masivă a continuat pentru a şaptea zi în China, în cazul celui de-al treilea cel mai aglomerat port de containere din lume.

Navele sunt deviate departe de terminalul de containere Ningbo Meishan din cauza operaţiunilor suspendate ca urmare a restricţiilor declanşate de tulpina Delta a virusului Wuhan.

Evoluţia are un impact profund asupra porturilor din apropiere - Shanghai şi Hong Kong, potrivit Bloomberg.

Aglomerarea porturilor din apropiere creşte din nou din cauza închiderii terminalului Meishan din portul Ningbo, un port important şi centru industrial din provincia Zhejiang , din estul Chinei, care se află la sud de Shanghai.

Săptămâna trecută, un muncitor din port a fost testat pozitiv pentru virusul Wuhan, ceea ce a determinat închiderea terminalului Meishan.

Cel puţin un sfert din capacitatea portului a fost închisă, forţând unele dintre cele mai mari linii de transport maritim din lume să redirecţioneze navele către alte porturi din vecinătate.

Simon Heaney, senior manager de cercetare a containerelor la Drewry Shipping Consultants Ltd., a declarat că Moller-Maersk A/S şi CMA CGM SA, cea mai mare linie de transport maritim din lume, redirecţionează vasele evitând portul Ningbo, după ce închiderea sa s-a prelungit în a şaptea zi.

Numărul mediu de nave portcontainere ancorat în largul Xiamen, un oraş port de pe coasta de sud-est a Chinei, a fost de 24, marţi, faţă de 6 la începutul lunii. Numărul navelor ancorate în afara porturilor Shanghai şi Ningbo au depăşit 141, cu 60 mai mult decât media din aprilie până în august.

Ningbo este al treilea cel mai mare port de containere din lume, după Shanghai şi Singapore, fiind, însă, cel mai aglomerat port de containere din lume ca volum. Consecinţele limitării capacităţii portului Ningbo sunt deja evidente şi afectează porturile din jur, provocând aglomerări masive.

Michael Every, director de cercetare pentru pieţele financiare din Asia-Pacific la Rabobank, a declarat recent că tulpina Delta generează întreruperi ale transportului maritim în cele mai aglomerate porturi din China. Virusul are impact chiar asupra producţiei vietnameze şi tailandeze.

„Majoritatea porturilor se confruntă deja cu aglomerări sau întârzieri, astfel încât orice volum suplimentar şi necondiţionat va genera mai multă presiune”, a menţionat Simon Heaney, senior manager la firma de cercetare Drewry Shipping.

Goldman Sachs a avertizat în mod explicit că „închiderile porturilor sau măsurile stricte de control la porturi ar putea, de asemenea, exercita o presiune crescândă asupra costurilor de expediere, care sunt deja foarte mari”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie