Focarul australian de virus Wuhan se răspândeşte în ciuda blocajelor draconice

Centru de testare PCR COVID-19 (SARS-COV2)
Centru de testare PCR COVID-19 (SARS-COV2) (Epoch Times România)
A.P.
17.08.2021

Statul australian New South Wales - cel mai populat al continentului - a raportat, în weekend, 478 de cazuri noi şi 7 decese cauzate de COVID-19, un record zilnic al numărului de cazuri. Intensificarea focarului a ridicat îngrijorări cu privire la impactul virusului asupra populaţiei aborigene australiene, în mare parte nevaccinate, transmite publicaţia Zerohedge.

În alte zone din Australia, oficialii din domeniul sănătăţii publice au confirmat încă 19 cazuri noi în capitala Canberra, care a impus, săptămâna trecută, primul blocaj în ultimul an. Acest blocaj a fost deja prelungit cu două săptămâni, deoarece frica generată de tulpina Delta a virusului Wuhan este amplificată de ratele de vaccinare relativ scăzute ale Australiei.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a afirmat luni că autorităţile nu vor ezita să meargă din „uşă în uşă” pentru a "ajuta" la efectuarea testelor obligatorii COVID-19 asupra australienilor.

Andrews a făcut comentariile în timpul unei conferinţe de presă, în care a diminuat hotărârea de a continua politica „zero COVID” a Australiei, bazată pe blocaje draconice, care zdrobesc economia, ca răspuns doar la un număr relativ mic de cazuri noi.

"Nu suntem într-un moment în care trebuie să mergem din uşă în uşă", a declarat Andrews. „Nu suntem într-un punct în care avem nevoie de testarea unor suburbii întregi. Dacă ajungem la acea etapă, nu vom ezita. Cred că am demonstrat, de fapt ştiu că am arătat că suntem pregătiţi să facem ceea ce trebuie făcut, chiar dacă sunt măsuri populare sau nu”.

Andrews a semnalat, totuşi, că cei care refuză să facă vaccinul ar putea fi obligaţi să se supună regulilor de blocaj pe termen nelimitat.

„Aceasta este o conversaţie dificil de purtat cu oamenii acum, pe un ton aproape ameninţător, când oamenii care doresc să se vaccineze nu pot pentru că nu avem suficiente doze. Totuşi, va veni un moment în care cred că se vor aplica restricţii celor care nu se vor vaccina, restricţii mai dure decât cele care se vor aplica în general”.

„Acum, dacă acesta nu este un stimulent pentru a merge şi a vă vaccina, nu ştiu ce se poate face. Dar pot să-mi imaginez că va veni un moment în care vreau să intru într-un loc, să particip la un eveniment major, să particip pe deplin în calitate de client, sau deţinător de bilet, spectator, cum doriţi să consideraţi, şi în care intri dacă eşti vaccinat, dacă nu - nu”.

Australienilor li s-a cerut să nu se apropie de nepoţi şi să nu poarte conversaţii între ei, chiar dacă poartă măşti.

Un australian a fost internat nevoluntar într-o instituţie de sănătate mintală din Australia după ce a refuzat să facă vaccinul COVID. Pacientul a fost dus „nevoluntar” (cu forţa) la un spital din Perth, unde i s-a spus că a suferit o „criză de nervi”.

Sydney, cel mai populat oraş din Australia, a fost primul megalopolis care a intrat în regim de blocaj în urmă cu şapte săptămâni. Măsura nu a reuşit să diminueze focarul de virus Wuhan.

Statul Victoria, care include oraşul Melbourne, şi-a înăsprit şi el restricţiile, impunând blocaje de noapte între orele 21:00 şi 05:00 şi închizând locurile de joacă în aer liber. Teritoriul de Nord (Northern Territory), a cărui capitală este oraşul Darwin, a intrat într-un blocaj rapid de 72 de ore după descoperirea unui singur caz de infecţie asimptomatic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor