Cel mai vechi mesaj al lumii într-o sticlă, descoperit lângă o plajă din Germania

(Captură Foto)

La peste 100 de ani după ce a fost lansat în apă pe ţărmul Marii Britanii, un mesaj într-o sticlă a fost recuperat de o femeie aflată în vacanţă pe o plajă din Germania. Sticla, ce conţinea un mesaj de la savantul britanic George Parker Bidder, pare a fi cel mai vechi mesaj într-o sticlă din istorie, a raportat The Telegraph.

Călătoria sticlei a început în 1906 pe ţărmul Mării Nordului, când Bidder a trimis peste 1.000 de sticle destinate să plutească deasupra fundului mării, în încercarea de a studia curenţii oceanici. Toate sticlele conţineau o ilustrată cu instrucţiuni în limbile engleză, germană şi olandeză pentru a trimite conţinutul sticlei către Marine Biological Association în Plymouth, Marea Britanie, în schimbul unui şiling.

Când majoritatea sticlelor au fost găsite câteva luni mai târziu, Bidder a reuşit să confirme o teorie persoanală, conform căreia curenţii maritimi de adâncime se deplasau spre vest în Marea Nordului, un corp de apă care se învecinează cu Marea Britanie, Scandinavia, Olanda, Belgia şi Franţa.

Marianne Winkler, o fostă angajată a unui oficiu poştal, se plimba în luna aprilie pe o plajă de pe insula Amrum din porţiunea germană a Mării Nordului, când a dat peste sticla veche de 108 ani.

“Este mereu o încântare când cineva găseşte un mesaj într-o sticlă pe o plajă”, a declarat ea pentru website-ul local de ştiri Amrum News.

În interior, a rămas un bileţel vizibil pe care scria “Spargeţi sticla”. Urmând instrucţiunile, ea a găsit ilustrată intactă, care îi cerea să descrie cum a găsit sticla şi apoi să o trimită înapoi asociaţiei britanice.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură