Corpul uman este afectat de mediul cosmic

Corp uman
Corp uman (Best Designs/iStock)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Se discută mult în cercurile celor care susţin vindecarea prin mijloace alternative despre alinierea energiei corpului cu frecvenţele cosmice de vindecare. Dacă metodele promovate în prezent în acest scop funcţionează, sau dacă sunt sau nu fundamentate ştiinţific, este dincolo de sfera de aplicare a prezentului articol. Dar, un studiu prezentat de către cercetători în luna mai, la conferinţa Societăţii pentru Explorare Ştiinţifică din Washington, sugerează că trupurile noastre sunt acordate cu frecvenţe din mediul cosmic.

York Dobyns, care şi-a obţinut titlul de doctor în fizică la Universitatea Princeton, şi a lucrat în cadrul acestei universităţi timp de 30 de ani, este co-autor al studiului pe care l-a prezentat în cadrul conferinţei. El şi echipa sa au constatat că variabilele de mediu, cum ar fi razele cosmice, activitatea solară, sau undele electromagnetice din atmosfera Pământului, pot fi responsabile de aproximativ 2-8% din variabilitatea ritmului cardiac.

Studiul a implicat 16 participanţi din Arabia Saudită. Variabilitatea ritmului lor cardiac a fost testată de la 1 martie până la 21 august 2012. Au fost colectate date simultan de la 12 variabile ale mediului geomagnetic şi cosmic. La analiza datelor au fost contabilizaţi şi factori precum influenţa ritmului circadian.

Majoritatea celor 120 de teste (62%) au relevat că există o probabilitate mai mică de 5% ca variabilitatea ritmului cardiac să fi fost determinată de şansă, mai degrabă decât de influenţa factorilor de mediu cosmici pe care îi testa Dobyns.

Cu alte cuvinte există o probabilitate de 95% ca variabilităţile ritmului lor cardiac să fi fost influenţate de factorii de mediu cosmici. În plus, 26% dintre teste au arătat că există o probabilitate mai mare de 99,9% ca factorii de mediu cosmici să fi avut o influenţă asupra variabilităţii frecvenţei cardiace.

Rezonanţa Schumann şi razele cosmice s-au numărat printre factorii care s-au dovedit a influenţa semnificativ ritmul cardiac uman, a dezvăluit Dobyns.

Site-ul Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice descrie razele cosmice ca fiind "particule energetice care se găsesc în spaţiu şi pot trece prin atmosfera noastră. Razele cosmice au prezentat interes pentru oamenii de ştiinţă din mai multe motive. Ele vin din toate direcţiile spaţiului, iar originea multora dintre ele este necunoscută".

Site-ul NASA explică rezonanţele Schumann: „Există o "cavitate" a cărei formă este defintă de suprafaţa Pământului şi de marginea inferioară a ionosferei şi care este cuprinsă în raza a 55 de km în sus [de la suprafaţa Pământului]. (...) Rezonanţele Schumann sunt unde electromagnetice cvasi-permanente care există în această cavitate. Ca şi undele care se formează la suprafaţa apei, ele nu sunt prezente tot timpul, ci trebuie să fie "excitate" pentru a putea fi observate. Ele nu sunt cauzate de nimic intrinsec Pământului, de crusta sau de miezul acestuia. Ele par a fi legate de activitatea electrică din atmosferă, mai ales în timpul episoadelor în care se înregistrează o intensitate mare a descărcărilor electrice (fulgere)”. Rezonanţa Schumann apare datorită faptului că spaţiul dintre suprafaţa Pământului şi ionosferă acţionează ca un spaţiu închis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură