Cele mai bune aplicaţii GPS

Cele mai bune aplicaţii GPS
Cele mai bune aplicaţii GPS (Facebook)

Mai multe aplicaţii GPS pentru Android, disponibile cu sau fără internet, au devenit tot mai populare printre turişti deoarece sunt de mare ajutor atunci când călătorim într-un oraş necunoscut.

Practic, aceste aplicaţii GPS pentru Android, fără internet, înlocuiesc clasica hartă pe care o luam cu noi în vacanţe în urmă cu mulţi ani. Am selectat câteva dintre cele mai utile şi mai interesante aplicaţii GPS pentru Android, fără internet, pe care puteţi să le folosiţi chiar şi în vacanţele din străinătate.

Cele mai bune aplicaţii GPS. MapFactor

MapFactor este una dintre acele aplicaţii GPS pentru Android, fără internet, care nu este altceva decât un soft de navigaţie. Este updatat frecvent, are hărţi pentru România, însă există posibilitatea ca acurateţea lor să nu fie întotdeauna de 100%.

Cu toate acestea, este una dintre aplicaţiile extrem de populare pe Android pentru GPS, are peste 600.000 de download-uri din Google Store şi este compatibilă atât pentru telefoane cât şi pentru tablete.

Dezavantajul este că update-urile sunt gratuite doar pentru o lună după care, dacă nu plătiţi, nu veţi avea ultimele noutăţi legate de schimbările sensurilor pe anumite străzi sau alte asemenea amănunte care pot fi destul de importante când sunteţi într-un oraş complet nou.

Cele mai bune aplicaţii GPS. Commander Compass Lite (ios)

Veriunea gratuită a aplicaţiei pentru iPhone Commander Compass e un must-have pentru orice pasionat de drumeţii. Commander Compass Lite e o busolă practică şi un navigator GPS cu câteva funcţii deştepte: girocompas, hărţi, tracker GPS, altimetru, vitezometru, calibrare după soare, lună sau stele, şi convertor de coordonate. Versiunea plătită costă 0,89 euro şi deblochează accesul la câteva funcţii suplimentare.

Cele mai bune aplicaţii GPS. Compass Pro (Android)

Deşi este gratuit în Google Play, Compass Pro e totodată şi una din cele mai puternice aplicaţii de navigaţie. Este o busolă făcută parcă pentru profesionişti. Puteţi roti cadranul şi vă puteţi folosi de azimut, dar vă poate afişa şi poziţia exactă pe glob. Ca să vă orientaţi corect, trebuie doar să puneţi mai întâi telefonul pe o suprafaţă plană şi să orientaţi marginea cadranului către direcţia dorită. Apoi trebuie să încercaţi să păstraţi gradele afişate pe ecran. Dacă se schimbă, înseamnă că mergeţi în direcţia greşită. Singurul dezavantaj al Compass Pro este curba abruptă de învăţare. Dacă ştiţi însă cum se foloseşte o busolă pentru orientare, este aplicaţia perfectă.

Cele mai bune aplicaţii GPS. Copilot Live

Copilot este o aplicaţie LIVE: Primiţi în timp real informaţii despre trafic, informaţii despre condiţiile meteo sau informaţii despre preţul combustibilului.

Aplicaţia costă ceva bănuţi, dar merită. Sau poate fi instalată prin alte metode, scriu cei de la gpszone.ro. Google şi Wikipedia sunt integrate, astfel că aveţi o bază de puncte de interes aproape nelimitată. Conectaţi smartphone-ul la internet (prin reţea 3G sau Wi-fi), căutaţi pe Wikipedia sau Google un restaurant, un muzeu etc şi veţi primi indicaţii de navigare până în acel loc.

Aplicaţia este, de asemenea, sincronizată cu Facebook, astfel că puteţi naviga foarte uşor către locaţia unui prieten. Din acest motiv, şi nu numai, Copilot Live este una dintre cele mai bune aplicaţii GPS pentru android.

Rutarea este foarte bună, traseele sunt intuitive şi aplicaţia ţine cont de toate datele din trafic, dar există şi câteva puncte slabe:

- Copilot Live consumă foarte repede acumulatorul smartphone-ului şi este puţin mai greu de configurat într-un mod personal.

- Necesită conexiune Internet 3G pentru a beneficia de punctele forte ale aplicaţiei.

Cele mai bune aplicaţii GPS. GPS Navigation & Maps Sygic

Maps Sygic este una dintre acele aplicaţii GPS pentru Android, fără internet, care pe lângă hărţile offline disponibile şi funcţia de GPS are o mulţime de alte funcţii pentru personalizare. Unele de-a dreptul amuzante, cum ar fi schimbarea vocii care vă îndrumă. Puteţi folosi vocea lui Homer Simpsons pentru a vă ghida, sau alte celebrităţi, contra-cost.

În orice caz, hărţile pentru România sunt deocamdată gratuite, ceea ce face această aplicaţie extrem de populară. Dezavantajul este că acoperă un număr relativ mic de ţări faţă de alte aplicaţii de acest tip.

Cele mai bune aplicaţii GPS. Tripadvisor

Tripadvisor este una dintre cele mai bune aplicaţii GPS pentru Android, fără internet. Din păcate, fiind vorba despre o companie producătoare la nivel global, nu acoperă foarte multe oraşe.

Tripadvisor vine gata instalat pe gadgeturile cu Android, însă dacă vreţi să aveţi acces offline la hărţi ale marilor oraşe trebuie să descărcaţi aplicaţia Tripadvisor City Guides. Ulterior, după ce aţi instalat această aplicaţie, alegeţi unul dintre oraşele disponibile şi primiţi o hartă foarte amănunţită şi utilă.

Din păcate sunt doar câteva oraşe disponibile, printre ele nu se numără şi Bucureşti.

Cele mai bune aplicaţii GPS. Navigon Europe

O altă aplicaţie foarte populară în Europa şi la noi este Navigon. Folosind hărţi de la Navteq (la fel ca şi iGO Primo), Navigon vă ghidează într-un mod admirabil cu până la 4 rute alternative la alegere. Interfaţa este simplă, cu butoane micuţe şi cu meniuri clasice: pentru alegerea opţiunilor de bază şi suplimentare. După ce învăţaţi să lucraţi în acest meniu, descoperiţi că este o aplicaţie GPS Android clasică şi organizarea opţiunilor este eficientă şi uşor de asimilat.

Ghidarea vocală este mai bine lucrată faţă de alte aplicaţii, iar alertele de trafic disponibile sunt anunţate în timp rapid pentru reconfigurarea unei rute. O altă funcţie bine pusă la punct este Active Lane assistant care vă avertizează prompt când nu sunteţi încadraţi pe banda corectă sau când sunteţi nevoiţi să vă încadraţi pe o altă bandă de circulaţie. Asta o face una dintre cele bune aplicaţii GPS pentru android.

Cele mai bune aplicaţii GPS. HERE Maps

Majoritatea smartphone-urilor Nokia rulează o versiune de HERE Maps cu hărţi disponibile gratuit ceea ce a făcut din această aplicaţie una dintre cele mai populare pentru platforma Windows Phone.

Ducând lucrurile mai departe, de ceva vreme s-a lansat şi versiunea pentru Android a softului de navigaţie HERE Maps.

Are 2 atuuri extrem de importante: softul şi hărţile sunt gratuite, iar navigarea poate fi folosită şi offline prin descărcarea unui număr nelimitat de hărţi (chiar şi un continent dacă aveţi spaţiul necesar pe telefon).

Cele mai bune aplicaţii GPS. Harta României

O altă aplicaţie gratuită şi care funcţionează offline este Harta României. În plus, faţă de celelalte aplicaţii GPS pentru Android, fără internet, prezentate până acum, aceasta este făcută chiar de către producători români, ceea ce ne face să credem că datele ar trebui să fie ceva mai relevante.

Cu toate acestea, aplicaţia nu are deocamdată o popularitate foarte mare, a depăşit abia 40.000 de descărcări de pe Google Play. Puteţi afla mai multe despre aplicaţie şi producătorii ei chiar de pe site-ul România.mapedy.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură