Cele mai periculoase oraşe din lume

Omar Estrada Luna, cunoscut si sub numele de 'El Kilo', apartinand bandei Los Zetas prezentat presei mexicane dupa prinderea sa, in aprilie 2011. Luna este banuit ca a organizat macelul unor 72 de muncitori ziloieri la o ferma din Mexic, comis in august 2010, precum si macelarirea unui numar de 145 de oameni gasiti intr-o groapa comuna in San Fernando.
Omar Estrada Luna, cunoscut si sub numele de 'El Kilo', apartinand bandei Los Zetas prezentat presei mexicane dupa prinderea sa, in aprilie 2011. Luna este banuit ca a organizat macelul unor 72 de muncitori ziloieri la o ferma din Mexic, comis in august 2010, precum si macelarirea unui numar de 145 de oameni gasiti intr-o groapa comuna in San Fernando. (STR / AFP / Getty Images)

Sunt câteva oraşe în lume care nu sunt recomandate turiştilor. În aceste locuri rata criminalităţii atinge cote îngrijorătoare, încât oraşele devin nesigure pentru locuitori lor.

Oraşul Recife din Brazilia, a cincea zonă metropolitană ca mărime din Brazilia, este denumită în mod obişnuit"Veneţia braziliană", din cauza numeroaselor sale poduri şi canale. Este un port major la Oceanul Atlantic şi un important centru comercial, precum şi o zonă turistică recunoscută. A primit de mai multe ori titlul pentru cea mai bună plajă din Brazilia. Infrastructura oraşului este printre cele mai dezvoltate din Brazilia şi constituie astfel o atracţie pentru turişti şi oamenii de afaceri.

Având o populaţie de 3.717.640 locuitori în acest oraş au fost înregistrate 1.656 de omucideri. De ce atât de multă violenţă pentru un oraş care pare să aibă atât de mult în favoarea sa?

În oraşul Cali din Columbia o mare parte din violenţă este rezultatul cartelurilor de droguri şi gherilelor. S-au raportat 1.181 omucideri la 2.294.653 locuitori. Acest val de violenţă a avut loc în mare măsură din 1995, după ce fraţii Orejuela, care conduceau un cartel major de droguri, au fost capturaţi.

Oraşul Maceió din Brazilia se află, de asemenea, pe listă, fiind raportate 801 omucideri la o populaţie de 932.748 de locuitori în oraş.

Torreon din Mexic - deşi acest oraş este a noua cea mai mare zonă metropolitană din Mexic şi este una dintre cele mai importante centre economice şi industriale din ţară, violenţa prin care se distinge îl pune în topul celor mai nesigure oraşe din lume. Există 1.087 de crime raportate la 1.147.647 de locuitori.

În Districtul Federal din Francisco Morazan mulţi poliţişti şi-au schimbat meseria. Nu există decât un singur ofiţer de poliţie la 1.752 de locuitori. Drept urmare Districtul Federal din Francisco Morazan are probleme mari în domeniul siguranţei publice. Au fost înregistrate aproximativ 1.149 de crime la 1.126.534 de locuitori, iar violenţa în acest oraş este scăpată de sub control.

Caracas, Venezuela este, de asemenea, într-o situaţie cumplită, oraşul aflându-se în topul celor mai violente din lume. În ciuda bugetelor sociale imense acordate de fostul lider marxist al Venezuelei, Caracasul înregistrează mai multe crime decât Bagdadul. Multe rămân nepedepsite din cauza corupţiei. Este raportat că doar 8% din crime care au loc vor fi de fapt pedepsite şi există o medie de 3.862 de omucideri la 3,247,971 de locuitori.

La un moment dat o destinaţie turistică populară, oraşul Acapulco din Mexic, înregistrează o creştere a violenţei provocate de lupta dintre cartelurile de droguri şi criminali, fapt ce a determinat turiştii să evite această destinaţie însorită. S-au raportat 1.170 de crime la 818.853 de locuitori.

San Pedro Sula din Honduras este momentan cel mai periculos oraş din lume. Şocant, San Pedro Sula a avut 1.218 de crime la 719.447 de locuitori în 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură