Cele mai stupide şi absurde lucruri pe care primarii din România au cheltuit banii tăi

Sunt o grămadă de primari din România care sifonează banul public pe toate prostiile fără să le pese că ar fi putut face altceva util pentru comunitate. Ar fi nevoie de o armată de oameni care să stea cu ochii pe ei ca să nu facă tâmpenii, scrie jurnalistul Vlad Epurescu în Vice.com.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Curtea de Conturi constată că, în anul 2015, primăriile din ţară au risipit 250 de milioane de euro gestionând ineficient şi/sau incorect banul public. Adică al tău şi al meu. De curiozitate, jurnalistul a scormonit în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP) după diverse primării să vadă pe ce au cheltuit banii în ultima perioadă şi le-a ales pe cele mai creative dintre ele.

Nu a trecut nici măcar un an de când Firea a fost aleasă în fruntea Capitalei, dar Primăria Municipiului Bucureşti a cheltuit pe cazări şi bilete de avioane 91.000 de lei. În 11 luni de mandat, primăriţa şi aghiotanţii săi au avut şase deplasări în străinătate absolut inutile. Nu e bai, bugetul Primăriei Bucureşti este de 1,1 miliarde de euro, adică bunicel.

O excursie faraonică de patru zile la Ierusalim şi Tel Aviv din finalul anului trecut a scuturat vistieria primăriei de 52.000 de lei. Pe banii tăi şi ai mei, Firea şi-a plimbat fosta stilistă şi alaiul de consilieri prin Oraşul Sfânt, cheltuind pe o cameră de hotel câte 500 de euro pe noapte. Motivul deplasării? Un schimb de experienţă cu omologii israelieni.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.