Cele trei mari reproşuri ale lui Predoiu pentru Ponta. "Este un pericol, blochează România"

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Bătălia electorală este în plină desfăşurare. Mult râvnitul scaun de la Cotroceni încinge spiritele, astfel că asistăm la lovituri sub centură care variază de la teme precum religia şi etnia candidaţilor, până la acuzaţii de corupţie şi reproşuri. Prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că are trei mari reproşuri să-i facă premierului Victor Ponta în acest moment.

"Ponta a risipit o speranţă a generaţiei '40 - că poate reinventa politica. E unul din obiectivele cu care a venit la guvernare. De aici au decurs o serie de consecinţe grave. Unul dintre ele a fost dezinteresul şi mai mare al românilor faţă de politică, subminarea încrederii românilor în propriul destin”, a precizat prim-vicepreşedintele PDL.

Mai mult decât atât, Cătălin Predoiu susţine că premierul Victor Ponta "ne-a făcut de râs" peste hotare prin atitudinea sa, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

"Un altul a fost faptul că ne face de râs în străinătate, şi trăim într-o lume globală. Ne place, nu ne place, cu cât eşti mai patriot, cu atât trebuie să ridici mai mult capul din pământ şi să joci în arena globală. Acolo ai nevoie de reputaţie! Ponta a distrus-o pas cu pas şi prin ceea ce a făcut în interior, şi prin ceea ce a făcut în exterior", a adăugat Predoiu.

Totodată, liderul PDL a remarcat că, deşi a promis că va ameliora condiţiile de viaţă ale oamenilor, premierul Ponta a reuşit să facă exact opusul, ceea ce îl face un pericol pentru ţară.

"În al treilea rând, a agravat condiţiile de viaţă ale românilor, în ciuda promisiunilor cu care a venit la putere: autostrăzile lui Ponta s-au transformat în cariocile lui Şova, Portul Constanţa e un studiu de caz şi nu doar pentru că Ponta vrea să-l transfere unor mafii locale, ci pentru că blochează orice şansă de dezvoltare a Portului Constanţa şi a zonei Dunăre-Marea Neagră. Ponta e un pericol şi blochează România", a concluzionat Cătălin Predoiu.