Celebrul primar din Ciugud: De 17 ani sunt trup şi suflet alături de PSD. Nu vreau să fiu scos pe uşa din spate

Proaspăt exclus din PSD, Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, a anunţat că va contesta decizia colegilor săi.
Primarul Gheorghe Damian
Primarul Gheorghe Damian (primariaciugud.ro)

Aflat la al cincilea mandat, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, Gheorghe Damian, a anunţat sâmbătă seară, într-o postare pe contul său de Facebook, că va ataca decizia Comitetului Executiv Judeţean Alba pentru că nu vrea să fie scos pe uşa din spate a unui partid din care a făcut parte 17 ani şi de care este legat sufleteşte.

"Sunt un om legat sufleteşte de PSD şi nu doresc să fiu scos pe uşa din spate din acest partid alături de care am avut rezultate foarte bune în ultimii 17 ani. Vă anunţ pe această cale că voi ataca, conform statutului, decizia de excludere a mea din partid şi doresc să fac acest lucru într-o manieră în care să limitez cât mai mult prejudiciul de imagine pe care l-ar putea avea PSD în Alba. Îmi respect colegii şi respect statutul partidului. Cred cu tărie că PSD este un partid modern, construit pe valori europene şi în care primează democraţia", a declarat Gheorghe Damian.

Primarul din Ciugud, care este şi vicepreşedinte PSD Alba, a dat asigurări opiniei publice că va rămâne fidel valorilor social-democrate.

"Din anul 2000 sunt trup şi suflet alături de PSD, am crezut şi cred în acest partid şi am rămas alături de el chiar şi în momente grele, în care alţii îmi promiteau tot felul de favoruri pentru a trăda. Nu am trădat, pentru că nu am în sânge trădarea, ci sunt un om sincer, crescut la ţară, care ştie ce înseamnă cuvântul dat şi onoarea", a precizat Gheorghe Damian.

Edilul - care a câştigat ultimul mandat cu 85% din voturi - le-a mulţumit tuturor celor care i-au transmis mesaje de susţinere şi solidaritate. "Şi nu aţi fost puţini, iar pentru un om care crede în oameni aceste mesaje înseamnă speranţa că putem construi împreună o Românie puternică, în care să conteze valorile, onoarea şi respectul reciproc", a adăugat Gheorghe Damian.

Surprinzător, primarul susţine că cei din conducerea judeţeană i-au imputat rezultatul de la alegerile parlamentare, deşi în Alba PSD a obţinut un "rezultat istoric", câştigând în 9 din cele 11 oraşe şi municipii din judeţ, inclusiv în Alba Iulia.

"Am fost, cum spunea chiar colegul meu Ioan Dîrzu, preşedintele interimar al PSD Alba, 'umăr la umăr' cu cea mai puternică organizaţie a PNL şi în final am obţinut 'un scor istoric'. De aici trebuia să continuăm construcţia PSD prin atragerea unor noi oameni de valoare, prin întărirea echipei şi prin creşterea credibilităţii PSD într-un judeţ în care am demonstrat că putem învinge chiar şi pe cei mai puternici liberali din ţară", a adăugat Gheorghe Damian.

Reamintim că preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, pentru News.ro, că în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al organizaţiei a avut loc o analiză aprofundată a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare cât şi rezultatele obţinute de organizaţia judeţeană şi s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi a consilierului judeţean Ioan Florea.

"Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie", a declarat Ioan Dîrzu, refuzând să ofere detalii concrete despre motivele care au stat la baza excluderii celor doi din PSD Alba.

Sub conducerea lui Gheorghe Damian, comuna Ciugud a atras fonduri europene de peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul localităţii pe 50 de ani. Localitatea are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

În martie 2016, premierul de la acea dată, Dacian Cioloş, a lansat în această localitate "Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate «Reforma Cioloş se întoarce acasă»", eveniment la care au participat fostul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, precum şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani şi a măsurilor implementate de administraţia locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne