Cercetător de la NASA admite că Pământul ar fi putut fi vizitat de extratereştri

Unul dintre oamenii de ştiinţă ai NASA crede că fiinţele altor lumi au ajuns deja pe Terra.
Unul dintre oamenii de ştiinţă ai NASA crede că fiinţele altor lumi au ajuns deja pe Terra. (pixabay.com)

În timp ce agenţia spaţială americană continuă să trimită misiuni spaţiale pentru a căuta viaţă extraterestră, unul dintre oamenii săi de ştiinţă crede că fiinţele altor lumi au ajuns deja aici.

Această afirmaţie surprinzătoare este dată la scurt timp după ce nava InSight a reuşit să aterizeze cu succes pe Marte şi roverul Curiosity a reperat un obiect luminos ciudat pe suprafaţa planetei.

Într-o nouă lucrare de cercetare, profesorul Silvano P. Colombano, om de ştiinţă la NASA Ames Research Center, afirmă că viaţa inteligentă s-ar putea să nu depindă de elementele asociate în mod tradiţional cu viaţa, cum ar fi carbonul, relatează Fox News.

"Pur şi simplu, vreau să subliniez faptul că inteligenţa pe care o găsim sau care alege să ne găsească (dacă nu ne-a găsit deja!) s-ar putea să nu fie produsă de organisme bazate pe carbon, ca noi", scrie el în articol. "Dar ... dacă unii extratereştri nu se bazează pe carbon, atunci pe ce? Ei bine, există o mulţime de posibilităţi", notează Colombano.

„Speranţa noastră de viaţă deja nu ar mai fi o limită şi dimensiunea “exploratorului” ar putea fi foarte mică, fiind vorba despre o entitate inteligentă mică“, explică el. Profesorul sugerează, de asemenea, că, probabil, extratereştrii au dezvoltat o tehnologie care este dincolo de înţelegerea umană, făcând astfel posibilă călătoria interstelară.

„Dacă luăm în considerare aceste ipoteze privind formele inteligenţei superioare şi extraordinara lor evoluţie tehnologică, unele dintre ele s-ar putea potrivi cu anumite ipoteze, ceea ce ar avea drept rezultat o cercetare mai serioasă a acestora“, a mai afirmat acesta. „Întrucât dezvoltarea tehnologică în civilizaţia noastră a început în urmă cu aproximativ 10.000 de ani şi că s-a îmbunătăţit doar în ultimii 500 de ani, putem concluziona că avem o problemă reală în ceea ce priveşte prezicerea a ce se va întâmpla în următorul mileniu, ca să nu mai vorbim de 6 milioane de ori acest număr!“

Profesorul Colombano, care are doctorat în biofizică, a mai spus că "nu toate vizionările OZN-urilor pot fi explicate sau respinse". În schimb, recomandă să se ţină seama de toate dovezile despre un caz raportat, înainte de a se admite explicaţii oficiale, care, în multe cazuri, nu sunt prezentate aşa cum ar trebui.