Cercetătorii de la MIT au veşti proaste pentru utilizatorii serviciului pentru anonimitate Tor

(Captură Foto)

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit o cale de a identifica cu o acurateţe de 88% website-urile ascunse cu serviciul pentru anonimitate Tor, cel mai respectat serviciu pentru anonimitate pe Internet din lume, conform Business Insider.

Aceasta este o veste importantă şi proastă pentru cei aproximativ 2,5 milioane de utilizatori zilnici ai Tor din jurul lumii, care se bazează pe acest serviciu pentru orice, de la activităţi ilegale până la ocolirea cenzurii guvernamentale.

Tor, un acronim pentru “The Onion Router”, a fost elaborat de armata americană pentru a permite surselor americane de informaţii să comunice cu Washingtonul liber şi fără supravegherea unui guvern advers.

Acum, din moment ce programul a fost făcut public, acesta atrage jurnalişti, dizidenţi, persoane implicate în pornografia infantilă şi milioane de alţi internauţi care crează website-uri prin intermediul secţiunii de servicii ascunse oferite de Tor.

Savanţii de la MIT au dezvăluit exact acele servicii ascunse care protejează adresa de IP a unui website şi alte informaţii pentru identificare.

Atacul funcţionează prin colectarea în avans a unei vaste cantităţi de date de reţea din serviciile ascunse deja ştiute de Tor, atribuind o amprentă digitală pentru fiecare dintre serviciile în cauză.

Urmărind amprenta prin punctele de conexiune ale calculatoarelor din jurul lumii şi analizând tiparele de trafic, echipa a descoperit că acele conexiuni ar putea găsi informaţii dintr-un serviciu ascuns cu o acurateţe de 88%. Ei au realizat acest lucru fără a sparge codificarea folosită de Tor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură