Cerşetoare româncă amendată cu 38.000 de euro în Austria

O femeie a fost amendată cu o sumă colosală faţă de cât câştigă din cerşit. Femeia cerşea purtându-şi copilul în braţe, ceea ce contravine legii din landul respectiv.
Cersetor.
Cersetor. (TED ALJIBE / AFP / Getty Images)

O cerşetoare din România a fost amendată în Austria cu 38.000 de euro pe motiv că a cerşit în mod repetat cu un copil în braţe, în landul Vorarlberg, scrie cotidianul austriac The Local, preluat de Hotnews.ro. Scopul amenzii, care este nerealist de mare pentru o cerşetoare care abia câştigă 20-30 de euro pe zi, pare a fi scoaterea cerşetorilor din land, lucru pe care şeful autorităţii locale nu îl neagă.

"Există un acord unanim la toate partidele din parlamentul landului Vorarlberg că este interzis cerşitul cu copii mici şi cerşetorii trebuie să respecte regula", a declarat Erich Schwarzler (OVP), şeful autorităţii locale.

Pe de altă parte, avocatul femeii afirma că este cu totul nerealist că cineva care câştigă 200 de euro pe lună să poată plăti o amendă de 38.000 de euro. Este "total disproporţionat şi ilegal", susţine avocatul Anton Schaefer.

Potrivit avocatului, amenda foarte mare este folosită de autorităţile din Vorarlberg pentru a permite scoaterea cerşetorilor din land, iar Schwarzler nu neagă acest lucru.

"Nu vrem cerşetorie organizată şi oameni care vin la noi în ţară şi nu respectă legea", a declarat acesta.

Femeia amendată se numeşte Mihaela Cristea şi susţine că are cinci copii, nu are unde munci şi doarme pe străzi.

"Câştig între 20 şi 30 de euro pe zi şi trebuie să trimit majoritatea banilor la copiii mei din România", a declarat Cristea.

Reamintim că nu doar austriecii încearcă să oprească fenomenul cerşetoriei. Potrivit thelocal.se, Suedia ar putea interzice prin lege cerşetoria în contextul în care sute de cerşetori de etnie romă vin din România şi Bulgaria pentru a cerşi.

Intenţia a fost anunţată de ministrul pentru Administraţie Publică, Ardalan Shekarabi, care este pus sub presiune de politicienii locali alarmaţi de recrudescenţa fenomenului cerşetoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne