Charles Nenner avertizează asupra producerii unui colaps major în 2018

.
. (Epoch Times România)

Charles Nenner, care de ani de zile oferă avertizări asupra prăbuşirii pieţelor şi care pretinde că nu a greşit niciodată în privinţa previziunilor sale, a apărut la CNBC şi a avertizat că atât deflaţia cât şi o prăbuşire a pieţei sunt pe cale să se producă, conform unui raport din Bussiness Insider.

Nenner, care a creat „ciclul Nenner” - despre care susţine că poate determina momentele fluctuaţiilor oricărei pieţe –, a afirmat la CNBC că „timp de mai mulţi ani în viitor nu veţi vedea indicele S&P crescând cu mai mult de 5% [faţă de nivelul la care se află acum].”

El mai avertizează că această perioadă de câştiguri uşoare va fi urmată de ani de pierderi uriaşe.

„Şi o să mai aibă loc ceva semnificativ – mă refer în viitor – şi anume un colaps major care începe în 2018 şi se termină în 2020”, a adăugat el.

Din fericire pentru investitorii ce caută un semnal pe termen lung, Nenner vede o nouă creştere a pieţei începând cu 2020.

Nenner susţine că principalul catalizator pentru un colaps este deflaţia, despre care el crede că a început deja să pună stăpânire pe economiile lumii şi să stânjenească dezvoltarea.

„Cred că problema principală stă în deflaţie, lucru pe care îl spun în fiecare an”, a adăugat Nenner.

„Europa este aproape de deflaţie, Japonia încă se află în deflaţie, China are o foarte mică inflaţie şi dacă dolarul continuă să crească în SUA vom avea deflaţie aici. Şi nu cred că investitorii sunt pregătiţi pentru ea.”

Nenner a susţinut că deja există deflaţie în majoritatea ţărilor lumii şi că un dolar puternic va exporta deflaţia şi în SUA, îngreunând sarcina guvernelor să îşi plătească datoriile.