Chec cu banane şi iaurt – delicios şi foarte pufos

Chec cu banane
Chec cu banane (Maria Matyiku / Epoch Times)

V-au rămas câteva banane care s-au copt prea tare şi nu va mai tentează? Le puteţi folosi cu succes la prepararea acestui chec minunat, plin de arome care iese foarte pufos şi nu prea dulce. Acest chec delicios se poate servi la micul dejun alături de o cană de lapte ori la cafea sau se poate pune la pachet.

Ingrediente:

3-4 banane coapte făcute piure,
1 lingură (15 ml) de suc de lămâie,
1/2 cană (125 ml) de iaurt,
2 căni de făină,
1 linguriţă (5 ml) praf de copt,
1 linguriţă (5 ml) bicarbonat de sodiu,
125 ml de unt,
1 cană (250 ml) de zahăr,
1 praf de sare,
2 ouă,
1 pliculeţ de vanilie sau o linguriţă (5 ml )extract de vanilie,

miezul de la 10-12 nuci(opţional)

Modul de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180 ° C. Se pregăteşte o tavă de chec de dimensiunea 23 x 13cm care se unge cu unt sau ulei şi apoi se presară cu puţină făină. Dacă aveţi hârtie de copt, tava se poate tapeta cu hârtie, având grijă să lăsaţi hârtia să atârne puţin peste marginile tăvii.

Într-un castron se cerne făina, apoi se adaugă praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Se lasă deoparte.

Într-un alt castron, se zdrobesc bananele cu ajutorul unei furculiţe, până când acestea devin piure. Se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a preveni oxidarea bananelor şi deci înnegrirea acestora. Se amestecă cu iaurt după care se pune deoparte.

În al treilea castron, se freacă untul adus la temperatura camerei cu zahărul şi praful de sare. Se poate folosi un mixer electric. Se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă până ce se omogenizează. La sfârşit se adaugă vanilia.

Amestecând uşor cu o lingură sau o spatulă, se adaugă pe rând făina, alternând cu amestecul de banane.

Compoziţia se toarnă în tavă pregătită dinainte. Opţional se ornează pe deasupra cu miez de nucă. Se dă la cuptor şi se coace aproximativ o oră sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul tăvii iese curată.

Se lasă se răcească după care se scoate din tavă şi se feliază.

Dacă doriţi puteţi congela o parte din chec. După decongelare îşi păstrează aromele şi rămâne la fel de pufos.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură