China plasează în carantină milioane de persoane din cauza noilor focare de COVID

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)
A.P.
02.08.2021

Varianta Delta a virusului Wuhan a ajuns în cele din urmă în China, provocând unul dintre cele mai mari focare din ţară, din ianuarie 2020, când valul original al virusului Wuhan s-a răspândit în toată China şi în lume.

Însă în ciuda eforturilor depuse de autorităţi în ultimele săptămâni, focarul pare să se fi amplificat în weekend şi acum oficialii reimpun restricţiile draconice anti-COVID la Beijing, pe măsură ce se înmulţesc întrebările cu privire la eficacitatea vaccinurilor COVID produse în China.

Potrivit Bloomberg, acum focarul este cel mai masiv de la focarul iniţial de la sfârşitul anului 2019, cazuri fiind observate în 14 din 32 de provincii.

Citiți și China interzice accesul nevaccinaţilor în supermarketuri, şcoli, spitale, mijloace de transport şi alte locuri publice

Oficialii chinezi par alarmaţi de faptul că tulpina Delta s-a răspândit atât de mult în China, chiar dacă numărul cazurilor, probabil mult mai mic decât nivelurile reale ale infecţiei cu varianta Delta, sunt încă relativ scăzute.

Beijingul a interzis turiştilor să intre în capitală în timpul sezonului de vârf al vacanţei de vară.

Milioane de persoane sunt din nou închise în casele lor din toată China, după ce autorităţile sanitare au raportat luni 55 de noi cazuri transmise local, inclusiv încă un caz nou la Beijing, focarul răspândindu-se în peste 20 de oraşe.

Locuitorii din Beijing au fost rugaţi să nu plece din oraş în următoarele zile şi săptămâni.

Citiți și China se opune unei noi anchete privitoare la originea virusului Wuhan

Şapte noi cazuri de infecţii au fost confirmate şi în Wuhan, unde noul focar a fost pus pe seama unei bătăi între muncitori migranţi, care ar fi contribuit la răspândirea virusului.

Au fost raportate cazuri noi în provincia Henan, unde s-au produs inundaţii majore în ultimele zile.

La Beijing şi în alte oraşe importante din China, semnele carantinei severe sunt acum vizibile peste tot; marile oraşe au testat milioane de locuitori în timp ce blocau cartierele rezidenţiale.

Orice contact apropiat al celor infectaţi este pus sub o carantină draconică.

Citiți și Vaccinul chinezesc Coronavac ar fi provocat apariţia variantei Lambda prin adaptarea coronavirusului - afirmă unii cercetători

Potrivit AFP, peste 1,2 milioane de locuitori au fost puşi sub blocare strictă pentru următoarele trei zile în oraşul central Zhuzhou din provincia Hunan, în timp ce autorităţile pregătesc campania de testare şi vaccinare la nivel de oraş.

"Situaţia este încă sumbră şi complicată", a transmis guvernul local din Zhuzhou.

Cel mai recent focar a fost legat de un focar de infecţii din oraşul Nanjing, unde nouă lucrători de pe un aeroport internaţional au avut rezultat pozitiv la teste pe 20 iulie.

În populara destinaţie turistică Zhangjiajie, renumită pentru pădurea sa, un focar s-a răspândit luna trecută în publicul unui teatru - conform variantei oficiale - persoanele infectate contribuind apoi la răspândirea virusului în toată ţara.

Citiți și China raportează focare ale variantei Delta. Al treilea mare port din lume vizat de focar

Guvernul local din Zhangjiajie i-a închis, vineri, pe toţi locuitorii - 1,5 milioane. Oficialii caută urgent persoane care au călătorit recent din Nanjing sau Zhangjiajie şi îndeamnă turiştii să nu călătorească în zonele în care au fost găsite cazuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor