Chişinăul şi Tiraspolul nu au ajuns la o înţelegere privind semnarea protocolului de la Bratislava

Transnistria (www.cataniatoday.it)
Ştefan Sârbu
17.12.2019

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea, a declarat după întrevederea de marţi cu negociatorul şef din partea Transnistriei, Vitalie Ignatiev, că interlocutorul său ar fi dat dovadă de „interese înguste, complexe şi frustrări de adolescent”.

„Am pretins că nu observ aroganţa şi cinismul numai pentru că am jurat, spre deosebire de partenerul meu de dialog, pe Constituţie să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi integritatea Moldovei”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întâlnirii cu reprezentantul de la Tiraspol urma să se găsească un consens asupra protocolului negocierilor în formatul „5+2” din luna octombrie de la Bratislava, pe care reprezentanţii Chişinăului au refuzat să-l semneze atunci.

Astfel, Alexandru Flenchea a menţionat că priorităţile şi acţiunile R. Moldova rămân neschimbate. Se va insista asupra a patru lucruri vitale pentru locuitorii de pe întreg teritoriul Republicii Moldova: libertatea de circulaţie, drepturile omului, activitatea şcolilor cu predare în grafie latină şi unificarea spaţiului fiscal şi vamal.

„Sper că dl Ignatiev să crească până la nivelul aşteptărilor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Altfel va trebui să găsim un partener de dialog matur”, a conchis viceprim-ministrul moldovean pentru reintegrare.

Presa de la Tiraspol a scris că după întâlnirea de luni nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Vitali Ignatiev a notat că partea moldoveană ar fi refuzat să semneze protocolul de la Bratislava. Acesta a mai anunţat că următoarea întâlnire ar putea avea loc pe 23 decembrie, la Tiraspol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor